Sara Ćirković juniorska šampionka sveta

Srpska boks reprezentativka u konkurenciji mlađih seniorki osvojila je svetsko zlato u kategoriji od 48 do 50 kilograma na Prvenstvu koje se održava u španskom mestu Benidorm. Aktuelna šampionka Evrope potvrdila je dominaciju i na svetskoj smotri omladinaca u boksu gde je u borbi za osiguranu medalju i plasman u finale savladala šampionsku Azije, Indijku Tamanu Tamanu, dok je u samom finalu deklarisala i Dankinju Vinter Sofi Roshaug jednoglasnom odlukom sudija.

Čestitke Sari Ćirković svetskoj šampionki u omladinskom boksu uputio je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

“Saro, Svetska omladinska šampionko u boksu, sve si nas učinila jako ponosim, svima si nam pokazala i dokazala da srpska mladost i sport imaju budućnost, da se šampioni neprestano rađaju i da se rad, red, disciplina, ljubav prema izabranom pozivu i posvećenost uvek isplate i dobiju nagradu vrednu svega uloženog. Ti si pokazatelj puta kojim treba ići, naše svetlo i eho budućnosti! Sve čestitke na osvajanju svetskog zlata Ćirkovićevoj, Bokserskom savezu Srbije, treneru Mirku Ždralu i svima koji su utkali deo sebe za tvoj planetarni trijumf. Bravo”! 

 

Top