Представљање Програма подршке социјалним предузећима која запошљавају младе

У оквиру пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих”, у Београду је 26. јануара 2018. године одржана презентација програма подршке социјалним предузећима који запошљавају младе из осетљивих група.

На самом догађају говорио је државни секретар Дарко Станић, који је том приликом истакао да су приоритети Владе и Министарства омладине и спорта унапређење механизама запошљавања и предузетништва младих. Обраћајући се присутнима државни секретар је указао да „Није лако за младе који су социјално угрожени или жртве дискриминације по различитим основама да остваре своје право на образовање и обуке за додатне вештине. Социјална искљученост опасна је за младе људе и неповољно утиче на њихове потенцијале и потенцијале друштва у целини. Кључна мера је запошљавање”, истакао је Станић.

Догађај је окупио релеванте представнике јавне и међународне заједнице, као и успешне предузетнике, одабране за учешће у Програму. Поред званичног дела догађаја, у коме је јавности представљен Програм, креативним перформансом представљени су рад и идеје предузећа, која запошљавају младе и својим пословањем побољшавају положај припадника маргинализованих група и која ће у оквиру програма бити подржана.

Пројекат Подстицање запошљавања младих, у оквиру кога се реализује Програм подршке социјалним предузећима која запошљавају младе, спроводи се у оквиру Немачке развојне сарадње. Пројекат реализује Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), у сарадњи са Министарством омладине и спорта уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства привреде и Националне службе за запошљавање.

Top