Predstavljanje Programa podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju mlade

U okviru projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih”, u Beogradu je 26. januara 2018. godine održana prezentacija programa podrške socijalnim preduzećima koji zapošljavaju mlade iz osetljivih grupa.

Na samom događaju govorio je državni sekretar Darko Stanić, koji je tom prilikom istakao da su prioriteti Vlade i Ministarstva omladine i sporta unapređenje mehanizama zapošljavanja i preduzetništva mladih. Obraćajući se prisutnima državni sekretar je ukazao da „Nije lako za mlade koji su socijalno ugroženi ili žrtve diskriminacije po različitim osnovama da ostvare svoje pravo na obrazovanje i obuke za dodatne veštine. Socijalna isključenost opasna je za mlade ljude i nepovoljno utiče na njihove potencijale i potencijale društva u celini. Ključna mera je zapošljavanje”, istakao je Stanić.

Događaj je okupio relevante predstavnike javne i međunarodne zajednice, kao i uspešne preduzetnike, odabrane za učešće u Programu. Pored zvaničnog dela događaja, u kome je javnosti predstavljen Program, kreativnim performansom predstavljeni su rad i ideje preduzeća, koja zapošljavaju mlade i svojim poslovanjem poboljšavaju položaj pripadnika marginalizovanih grupa i koja će u okviru programa biti podržana.

Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih, u okviru koga se realizuje Program podrške socijalnim preduzećima koja zapošljavaju mlade, sprovodi se u okviru Nemačke razvojne saradnje. Projekat realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Top