Predsednik Vučić primio mlade sportiste učesnike kampa "Srbija te zove 2023"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, koji učestvuju u kampu "Srbija te zove 2023".


Preko 200 mladih sportista sa KiM i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske i regiona trenutno borave u Beogradu u letnjem sportskom kampu. Vučić je pohvalio košarkaške reprezentativke i sve koji su radili sa decom, ističući sportski duh kao važan za razvoj dobrih ljudi. On je podstakao mlade da postave visoke ciljeve i da se posvete radu i marljivosti.

"Draga deco, divni mladi ljudi, želim da znate koliko nam značite i koliko nas vaše prisustvo raduje. Ovaj program nas već četvrtu godinu zaredom čini ponosnim, jer dolazite u Beograd i pokazujete toliku ljubav prema našoj Srbiji.
Molim vas da sebi ne postavljate male ciljeve u životu i da uvek sanjate velike snove. Kada sanjamo, onda i uradimo sve što možemo da te snove ostvarimo, za sebe, za svoju porodicu i za svoju zemlju.
Zato gurajte pravo, snažno i samo napred, a mi vas čekamo, znajući da ćete biti bolji i uspešniji od nas i da veće bogatstvo od vas nemamo. 
Hvala vam deco, vidimo se i sledeće godine, ovde, u vašoj Srbiji, koja vas beskrajno voli" - rekao je predsednik Vučić.


Prijemu u Palati Srbija prisustvovao je ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević, kao i posebni savetnik Dejan Bojović. 

Top