Pomoćnica ministra za omladinu otvorila inkluzivni park u Užicu

Danas je na Gradskoj plaži u Užicu na postojećem delom uređenom prostoru za sport i rekreaciju, otvoren sportsko-rekreativni teren za mlade sa invaliditetom, sa 5 novih prilagođenih fitnes sprava i rekonstruisanim prostorom oko terena kako bi se obezbedila pristupačnost, bolja funkcionalnost i bezbednost.

Otvaranju ovog sportsko-rekreativnog terena prisustvovala je pomoćnica ministra za omadinu Snežana Klašnja, gradonačelnik užica, kao i predstavnici devet udruženja osoba sa invaliditetom iz Užica. „Nadamo se da su mladi Grada Užica do sada imali prilike da učestvuju u raznim aktivnostima iz oblasti zapošljavanja, aktivizma, ekologije, zdravlja, kulture i drugih oblasti koje smo sa zadovoljstvom podržavali.  Do sada smo finansirali 38 projekata udruženja, saveza i kancelarije za mlade Grada Užica u iznosu od preko 50 miliona dinara u cilju realizacije Nacionalne strategije za mlade i Akcionog plana za njeno sprovođenje.”, poručila je Snežana Klašnja. „Želimo da se zahvalimo Ministarstvu omladine i sporta na stalnoj podršci koju pružaju Gradu Užicu u oblasti omladine i sporta.“, izjavio je Tihomir Petković, gradonačelnik Grada Užice.

Ministarstvo omladine i sporta je finansiralo projekat izgradnje sportsko-rekreativni teren za mlade sa invaliditetom „Inkluzivni park” u okviru Javnog konkursa za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou tokom 2016. godine. Projekat je sufinaniran sredstavima Grada Užica.

Top