Peruničić: Sve spremno za turnir borilačkih veština

Peruničić je gostima iz Irana poželeo dobrodošlicu u Beograd i dodao da je izuzetno počastvovan time što će Srbija imati priliku da se pokaže kao uspešan organizator i domaćin velikog sportskog događaja kao što je „13. veče borilačkih veština“.

"Borilački sportovi zastupljeni su u skoro svakom manjem i većem mestu u Srbiji. Ovakvi sportovi treniraju se sa entuzijazmom i poštovanjem protivnika i to su vrednosti za koje se Ministarstvo omladine i sporta zalaže", rekao je on.

Trinaesto veče borilačkih veština održaće se 27. septembra 2014. godine u hali Pionir sa početkom u 17 časova. Nakon svečanog otvaranja počinje Međunarodni kjokušinkai turnir Trofej Beograda na kome će učestvovati reprezentacije: Srbije, Crne Gore, Irana, Rusije, Mađarske, Bugarske i Austrije. Na 13. večeri borilačkih veština, nastupiće predstavnici 23 borilačka sporta.

Sastanku su prisustvovali ambasador Irana Majid Fahim Pour, izaslanik Ministarstva sporta Irana Saeid Jamshid Alashi, predsednik iranske Kjokušinkai federacije Masoud Homayounpour Brabnch, šef iranske Kjokušinkai federacije Sayed Davood Mohammadi i predsednik Kjokušinkai saveza Srbije Žarko Petković.

           
Top