Peruničić na otvaranju trening centra za obuku CNC operatera

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić prisustvovao je otvaranju prvog trening centra za obuku CNC operatera u okviru Srednje stručne škole u Kragujevcu.

CNC trening centar renoviran je i opremljen u okviru saradnje i javno privatnog partnerstva između škole, grada Kragujevca, kompanija - MIND Group, Siemens, Wacker Neuson, Unior Components, Gorenje Group, Teximp i projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“. Ministarstvo omladine i sporta od 2015. godine, kao glavni partner, sarađuje sa GIZ-om u sprovođenju ovog projekta čiji je cilj da omogući mladima bolje pozicioniranje na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Na svečanom otvaranju CNC trening centra skupu obratio se državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, Predrag Peruničić, naglasivši da su jaka partnerstva najveća snaga i uspostavljanjem multi-sektorske saradnje će se lakše i kvalitetnije odgovoriti na potrebe mladih ljudi u Srbiji i stvoriti uslovi za pripremu kadrova prema potrebama privrede.

„Pitanje zapošljavanja mladih definisano je kao najvažnije pitanje za mlade u Srbiji i u lestvici je prioriteta Vlade Republike Srbije poslednjih godina, a ključ rešenja u prevazilaženju ovog izazova leži u koordinaciji svih nivoa vlasti, civilnog i pre svega poslovnog sektora“ istakao je tom prilikom Peruničić.

Prva grupa od 12 mladih iz Kragujevca i okoline je započela obuku u renoviranoj školskoj radionici, a do kraja 2019. godine još 36 nezaposlenih mladih će dobiti priliku da završi obuku i da se zaposli u lokalnim kompanijama. 

 

 

 

 

Top