Online platforma Mladi su zakon

Program MLADI SU ZAKON je nacionalni program volontiranja mladih Ministarstva omladine i sporta, koji od 2010. kroz lokalne omladinske volonterske projekte (OVP) i nacionalne/međunarodne volonterske kampove podstiče aktivizam i volontiranje među mladima, sticanje veština za lični razvoj i bolju zapošljivost, a daje i značajan doprinos mladih održivom razvoju lokalnih zajednica. U program je svake godine uključeno preko 40 organizacija i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština, a samo u 2017. godini se realizuju 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

 

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da je sa radom počela 

Cilj pokretanja onlajn platforme je da mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje. Ova platforma osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program Mladi su zakon namenjen.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

  • pregled mape na kojoj se nalaze sve aktivnosti ovogodišnjeg programa
  • mogućnost da se ciljano pregledaju aktivnosti po okrugu, vremenu realizacije i slično
  • pregled kratkih opisa svih aktivnosti i njihovu GPS lokaciju

Platforma je namenjena svim zainteresovanim građanima i građankama i omogućava svima koji žele da se vrlo jednostavno priključe nekoj od aktivnosti i daju svoj doprinos:

  • Kao učesnici u nekoj od aktivnosti
  • Kroz onlajn volontiranje
  • Sponzorstvom ili donacijom

Za svaku aktivnost na projektu moguće je videti vreme i mesto održavanja kao i listu potrebnih stvari i/ili usluga da bi se aktivnost što uspešnije realizovala.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, sprovedeno je više od 1300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa a od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampova uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.

Top