Održan radni sastanak Organizacionog odbora biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“

U Skupštini grada Beograda održan je radni sastanak Organizacionog odbora i konferencija za medije 17. izdanja biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“.

Domaćin sastanka Organizacionog odbora bio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, gradski menadžer Miroslav Čučković i sekretar za sport Grada Beograd Nikola Penić. Sastanku i konferenciji prisustvovao je i državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj.

“Zadovoljstvo mi je da mogu da vas pozdravim u ime Ministarstva sporta Republike Srbije i svoje lično ime. Sport je nit koja spaja, koja gradi i produbljuje prijateljstva sa ljudima svih zemalja i utkan je u svakodnevni život širom sveta stotinama i hiljadama godina. Sport nas definiše, gradi, razvija, a sami sportski događaji su igrali ključnu ulogu u zajednicama širom sveta tokom istorije. Danas su takmičenja koja pomeraju fizičke granice popularnija nego ikada ranije.

Tradicionalna međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banja Luka” upravo je jedna od tih manifestacija koja pruža oblik zajedničke priče i zajednički cilj, a sve u slavu sporta, kao i bratskih veza Republike Srpske i Srbije koje su snažne i neraskidive. Naša međusobna saradanja na svim poljima neprestano se jača i razvija, na dobrobit svih naših građana. Dokaz tome je i ova biciklistička trka koja živi već 17. godina i finansijski je podržana od Ministarstva sporta Republike Srbije” – istakao je ovom prilikom državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj.

Top