Одржан мини турнир СОФА challenge на Кошутњаку

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, присуствовао је данас омладинском турниру СОФА challengeу одржаном у Заводу за спорт и медицину спорта на Кошутњаку.

СОФА (Студентске и омладинске физичке активности) је данас организовала први у низу догађаја под називом СОФА challenge где се окупило око 200 младих студентске популације који користе услуге бесплатне рекреације и који су се на мини турниру  надметали у седам спортова. Данашња акција је још једна која популаризује овај пројекат, који је намењен студентима и младима од 18 до 30 година. Ово удружење броји 26.000 регистрованих чланова.

„Оно што је јако важно јесте да, осим што омогућава студентима бесплатну рекреацију, СОФА пружа могућност младим спортским стручњацима да покажу своја знања и вештине кроз активно учешће у организовању и спровођењу спортских активности. Овим пројектом промовишемо волонтеризам и активизам, здрав начин живота, спортски дух и тимски рад, укључујемо младе у организовање догађаја“, изјавио је Удовичић.

Министар Удовичић је нагласио да Mинистарство омладине и спорта  подржава и помаже рад СОФА-е јер жели да се омасови спорт и да се мотивишу млади да се баве спортом, као и да за ово нема чланарине.

Током 2017. године остварено је 61.500 долазака на бесплатне термине, а на турниру  СОФА open 2017 окупило се 450 учесника, који су се такмичили у баскету, стономтенису, пливању, одбојци и фуцалу. 

 

Top