Održan mini turnir SOFA challenge na Košutnjaku

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, prisustvovao je danas omladinskom turniru SOFA challengeu održanom u Zavodu za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

SOFA (Studentske i omladinske fizičke aktivnosti) je danas organizovala prvi u nizu događaja pod nazivom SOFA challenge gde se okupilo oko 200 mladih studentske populacije koji koriste usluge besplatne rekreacije i koji su se na mini turniru  nadmetali u sedam sportova. Današnja akcija je još jedna koja popularizuje ovaj projekat, koji je namenjen studentima i mladima od 18 do 30 godina. Ovo udruženje broji 26.000 registrovanih članova.

„Ono što je jako važno jeste da, osim što omogućava studentima besplatnu rekreaciju, SOFA pruža mogućnost mladim sportskim stručnjacima da pokažu svoja znanja i veštine kroz aktivno učešće u organizovanju i sprovođenju sportskih aktivnosti. Ovim projektom promovišemo volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad, uključujemo mlade u organizovanje događaja“, izjavio je Udovičić.

Ministar Udovičić je naglasio da Ministarstvo omladine i sporta  podržava i pomaže rad SOFA-e jer želi da se omasovi sport i da se motivišu mladi da se bave sportom, kao i da za ovo nema članarine.

Tokom 2017. godine ostvareno je 61.500 dolazaka na besplatne termine, a na turniru  SOFA open 2017 okupilo se 450 učesnika, koji su se takmičili u basketu, stonomtenisu, plivanju, odbojci i fucalu. 

 

Top