Obraćanje ministra Udovičića na 8. EKOSOK forumu u Ujedinjenim nacijama u Njujorku

Govor ministra Udovičića u sedištu UN – poruka omladini celog sveta, predstavljanje uspešne omladinske politike u Srbiji i njene usklađenosti sa globalnim ciljevima za mlade

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić drugog dana 8. međunarodnog EKOSOK (ECOSOC) foruma mladih u sedištu UN u Njujorku zvanično se obratio se učesnicima skupa u okviru okruglog stola foruma pod nazivom „Investicije u razvoj omladine – finansiranje i drugi načini implementacije“.

Ministar Udovičić poručio je mladima da veruju u sebe, da marljivo rade na ostvarenju svojih snova i da će rezultati doći ukoliko budu uporni.

“Mi smo ovde da vas podržimo da svoju energiju i znanje uložite u lični razvoj, ali i u napredak čitavog društva. Mladi bi trebalo da budu u vrhu naših prioriteta, radićemo sa vama i za vas, ali predlažem da ne čekate druge, već da sami kreirate budućnost;  jer - vi ste naša budućnost, ali i sadašnjost. Želim vam sav uspeh u napornom radu kako biste stvorili svet u kojem želite da živite!“, rekao je ministar Udovičić.

Tokom izlaganja, ministar Udovičić je napomenuo da su u Srbiji Nacionalna strategija za mlade u periodu 2015-2025. i Zakon o mladima doneti u partnerstvu sa omladinom i relevantnim institucijama, izvedeni projekti finansijski podržani svake godine od strane Ministarstva omladine i sporta i u potpunosti usaglašeni sa Ciljevima održivog razvoja omladinske Agende 2030. Ujedinjenih nacija.

I drugi dan učešća na najvažnijem globalnom omladinskom forumu iskorišćen je za održavanje niza korisnih i konstruktivnih bilateralnih sastanaka sa resornim ministrima iz brojnih zemalja – Portugala, Gane i Trinidada i Tobaga – sa kojima su razmatrani praktični koraci za predstojeće potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, usklađivanju platforme zajedničkih nastupa u radu međunarodnih organizacija, unapređenju saradnje u okviru evropskih i međunarodnih programa za mlade i važnosti sporta za pravilan razvoj i zdrav život omladine.

Govor ministra omladine i sporta Vanje Udovičića možete pogledati OVDE.

Top