Objavljeni rezultati Konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih programa MLADI SU ZAKON

U okviru Konkursa za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih programa MLADI SU ZAKON, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Resurs centri su objavili rezultate konkursa po okruzima programa. Ove godine, uz podršku Resurs centara iz 12 grupa okruga Srbije, kroz program MLADI SU ZAKON. Ministarstvo omladine i sporta će finansirati realizaciju 124 omladinska volonterska projekta u iznosu od 7.114.099,00 dinara.

Pregled omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansirani u okviru programa MLADI SU ZAKON 2017:

 

 1. Zapadnobački, Južnobački i Sremski okrug – Somborski edukativni centar (link na rezultate konkursa)
 2. Srednjebanatski, Severnobački i Severnobanatski okrug – Omladinski klub Novog Bečeja (link na rezultate konkursa)
 3. Južnobanatski i Beogradski okrug – Centar za građansko delovanje (link na rezultate konkursa)
 4. Braničevski i Podunavski okrug – Omladina JAZAS-a Požarevac (link na rezultate konkursa)
 5. Borski i Zaječarski okrug – Odred Izviđača Đorđe Simeonović Zaječar (link na rezultate konkursa)
 6. Šumadijski i Pomoravski okrug – Udruženje građana za socijalni razvoj "Sunce" (link na rezultate konkursa)
 7. Mačvanski i Kolubarski okrug – Udruženje građana Svetionik (link na rezultate konkursa)
 8. Zlatiborski i Moravički okrug – Udruženje za društveni razvoj mladih "Interaktiv" (link na rezultate konkursa)
 9. Rasinski i Toplički okrug – PROAKTIV (link na rezultate konkursa)
 10. Jablanički i Pčinjski okrug – Udruženje "Narodni parlament" (link na rezultate konkursa)
 11. Pirotski i Nišavski okrug – Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA (link na rezultate konkursa)
 12. Raški okrug i teritorija Kosova i Metohije – Centar za razvojnu politiku i saradnju (link na rezultate konkursa)

 

Omladinski volonterski projekti će biti realizovani u periodu  avgust – oktobar 2017. godine, kroz koje će neformalne grupe mladih i udruženja mladih imati priliku da uređuju prostore za mlade, sprovode akcije zaštite životne sredine, podsticanja humanosti, razumevanja, tolerancije i jednakih šansi za sve mlade, aktivnosti međugeneracijske solidarnosti, zdravih i bezbednih stilova života.

Pored toga, kroz ovogodišnji program MLADI SU ZAKON, omogućena je realizacija 34 međunarodna volonterska kampa širom Srbije u periodu jul-septembar 2017. godine koji će uključiti više od 520 mladih ljudi iz inostranstva i cele Srbije, a koji će se na svrsishodan način staviti na raspolaganje u službu razvoja lokalnih zajednica, u ukupnoj dužini od 23.500 volonterskih sati. Direktnu realizaciju međunarodnih volonterskih kampova, Ministarstvo je finansiralo sa 3 miliona dinara. Sve informacije o uslovima prijavljivanja za volonterske kampove širom Srbije možete preuzeti na internet stranici Nacionalnog programa volontiranja mladih: www.kampovi.mis.org.rs.

Program MLADI SU ZAKON je nacionalni program Ministarstva omladine i sporta koji ima za cilj podsticanje aktivizma i volontiranja među mladima, omogućavanja sticanja veština za lični razvoj i bolju zapošljivost kroz volontiranje, omogućavanja doprinosa mladih održivom razvoju lokalnih zajednica i podsticanja prepoznatljivosti volonterskog doprinosa mladih na lokalnom i nacionalnom nivou. Od 2010. do kraja 2017. godine, kroz program MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1.420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa, 27 omladinskih radnih akcija, a od 2014. godine do kraja 2017. godine 127 međunarodnih volonterskih kampova uz stručnu podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000  mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.

Top