Обележен Међународни дан спорта - Удовичић: Оборили смо све рекорде и очекивања, очекујем сјајну спортску 2016.!

Удовичић је истакао да у промоцији спорта велику улогу имају наши врхунски спортисти, да су они најбољи промотери и амбасадори српског спорта и велика мотивација за наше најмлађе.

,,Због тога смо сви данас на истом месту – да заједно промовишемо праве вредности које спорт са собом носи, да делимо позитивну енергију и да пошаљемо лепу слику", рекао је Удовичић.

Он је нагласио да се у Србији спорт препознаје, цени и вреднује и да на данашњи дан заиста имамо чиме да се похвалимо.

,,У протекле две године српски спорт је срушио све рекорде, очекивања, померио границе и препознат је у много већој меру у целом свету. Освојено је преко 1400 медаља. У олимпијским и параолимпијским спортовима на Европским и Светским првенствима, врхунски спортисти освојили су укупно 56 медаља, што је рекордан број освојених медаља за две године, а све новчане награде исплаћене су у најбржем могућем року", истакао је Удовичић и додао да је новим законом уведено да стипендисти од ове године потписују уговоре о стипендирању директно са државом, како би новац био уплаћиван спортистима, а не преко савеза.

Догађају су присуствовали и наши познати спортисти, освајачи медаља.

,,Подршком оваквим акцијама желимо да пошаљемо поруку свима због чега је важно бавити се спортом и рекреацијом", рекао је параолимпијац Милош Зарић.

,,Драго ми је да видим толики број деце на једном месту и хвала министарству што организује оваква дружења сваке године, где можемо да поделимо срећу и радост на дан спорта", рекла је Ивана Максимовић, наша репрезентативка у стрељаштву.

Top