Obeležen Međunarodni dan sporta - Udovičić: Oborili smo sve rekorde i očekivanja, očekujem sjajnu sportsku 2016.!

Udovičić je istakao da u promociji sporta veliku ulogu imaju naši vrhunski sportisti, da su oni najbolji promoteri i ambasadori srpskog sporta i velika motivacija za naše najmlađe.

,,Zbog toga smo svi danas na istom mestu – da zajedno promovišemo prave vrednosti koje sport sa sobom nosi, da delimo pozitivnu energiju i da pošaljemo lepu sliku", rekao je Udovičić.

On je naglasio da se u Srbiji sport prepoznaje, ceni i vrednuje i da na današnji dan zaista imamo čime da se pohvalimo.

,,U protekle dve godine srpski sport je srušio sve rekorde, očekivanja, pomerio granice i prepoznat je u mnogo većoj meru u celom svetu. Osvojeno je preko 1400 medalja. U olimpijskim i paraolimpijskim sportovima na Evropskim i Svetskim prvenstvima, vrhunski sportisti osvojili su ukupno 56 medalja, što je rekordan broj osvojenih medalja za dve godine, a sve novčane nagrade isplaćene su u najbržem mogućem roku", istakao je Udovičić i dodao da je novim zakonom uvedeno da stipendisti od ove godine potpisuju ugovore o stipendiranju direktno sa državom, kako bi novac bio uplaćivan sportistima, a ne preko saveza.

Događaju su prisustvovali i naši poznati sportisti, osvajači medalja.

,,Podrškom ovakvim akcijama želimo da pošaljemo poruku svima zbog čega je važno baviti se sportom i rekreacijom", rekao je paraolimpijac Miloš Zarić.

,,Drago mi je da vidim toliki broj dece na jednom mestu i hvala ministarstvu što organizuje ovakva druženja svake godine, gde možemo da podelimo sreću i radost na dan sporta", rekla je Ivana Maksimović, naša reprezentativka u streljaštvu.

Top