Nj.E. ambasador Republike Jermenije posetio Ministarstvo sporta

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić ugostio je Nj.E. ambasadora Republike Jemenije u Srbiji na nerezidencijalnoj osnovi sa sedištem u Pragu Ašota Hovakimijana, koji je u radnoj poseti Srbiji.

Tokom sastanka razmotrena su pitanja razvoja srpsko-jermenskih odnosa u oblasti sporta. Sagovornici su konstatovali veliki potencijal za proširenje bilateralnih veza, istakli značaj intenziviranja interakcije, razmene iskustava između nadležnih ministarstava i organizovanja međusobnih poseta.

Istaknuto je da uz prijateljsku vezu koju gaje Srbija i Jermenija mogu da se postignu plodonosni rezultati kroz prijateljsku razmenu i saradnju u različitim oblastima, među kojima je sportska razmena vrhunac. Sport igra veliku ulogu u našem životu jer nas održava zdravim, srećnim i aktivnim, a doprinosi i harmoniji među zemljama.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar  Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević i pomoćnik ministra Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije Uroš Pribićević.

Zajednički interesi obe zemlje leže na zajedničkim sportskim kampovima, seminarima sportskih trenera, kao i u transferu znanja u različitim sportskim granama. Pripremljen je nacrt Memoranduma o saradnji dveju zemalja i očekuje se da će biti potpisan u toku 2023. godine.

Top