Nj.E. ambasador Arapske Republike Egipat u poseti Ministarstvu sporta Republike Srbije

Srpski ministar sporta Zoran Gajić ugostio je delegaciju ambasade Arapske Republike Egipat koju su činili: Nj.E. ambasador Basel Salah, zamenik ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Ibrahim Hamza i savetnik Ajman Elšeik.

Na sastanku je potvrđeno veliko prijateljstvo Srbije i Egipta koje će u 2023. proslaviti 115 godina diplomatskih odnosa. Sport kao sredstvo za interakciju među zemljama, plodonosno tlo na kome se dele iskustva i sposobnosti uvek je bio jaka karika prijateljstva ove dve zemlje. Dogovoren je nastavak jake saradnje, kao i planovi za budućnost u kojoj će akcenat biti na organizaciji zajedničkih trening kampova: košarkaških, fudbalskih, rukometnih reprezentacija, kao i borilačkih sportova. Radiće se i na razmeni znanja i iskustva u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu.

U inspirativnom razgovoru u kome su učestvovali i državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj, pomoćnik ministra Uroš Pribićević i šef kabineta Jovan Knežević došlo se do zaključka da je ulaganje u sport sredstvo za obezbeđivanje socio-ekonomskog, fizičkog i mentalnog blagostanja sadašnjih i budućih generacija.

Top