Министар Удовичић у посети Спортској гимназији

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић посетиo je данас Спортску гимназију где је разговарао са ученицима Спортске гимназије и отворио предавање „Основна антидопинг едукација“, које је одржала директорка Антидопинг агенције Србије Милица Вукашиновић Весић.

Са министом Удовичићем у посети школи били су и државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

„Бавите се спортом и наставите да нижите добре резултате. Будите здрави, и играјте поштено. Вредно тренирајте, будите шампиони а ми ћемо и даље бити ваша подршка“, поручио је ђацима Спортске гимназије министар Удовичић.

Спортска гимназија је једна од школа које имају највећи број награђених ученика на конкурсима Фонда за младе таленте за ученике средњих школа који су постигли успехе на признатим такмичењима у земљи и иностарнству. У последње три године из те школе награђено је 195 ученика. По Конкурсу за школску 2016. годину Фонд је наградио 73 ученика Спортске гимназије у укупном износу од 3.670.000,00 динара.

Нови конкурс за резултате постигнте током 2017. године биће расписан крајем марта или почетком априла ове године и да биће отворен минимум месец дана. По истеку конкурса и објављивања резултата и листе добитника награда очекује се исплата награда средином године.

Министар Удовичић, такође је истакао да сваке године постоји тренд повећања броја добитника награда Фонда, односно ученика који добијају једнократне награде Фонда у износу од 20.000 до 200.000 динара за постигнут резултат на признатим такмичењима у земљи и иностранству. По Конкрусу за награђивање ученика средњих школа за постигнуте успехе на домаћим и међународним такмичењима током 2016. године а који је реализован током 2017. године награђен је рекордан број ученика средњих школа, укупно 1407. Овај број је био већи за 10% у односу на број награђених ученика из претходног конкурса а поносни смо на чињеницу да се од 2013. године број награђених ученика сваке године повећавао.

 

Top