Ministar Udovičić u poseti Sportskoj gimnaziji

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Sportsku gimnaziju gde je razgovarao sa učenicima Sportske gimnazije i otvorio predavanje „Osnovna antidoping edukacija“, koje je održala direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić.

Sa ministom Udovičićem u poseti školi bili su i državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

„Bavite se sportom i nastavite da nižite dobre rezultate. Budite zdravi, i igrajte pošteno. Vredno trenirajte, budite šampioni a mi ćemo i dalje biti vaša podrška“, poručio je đacima Sportske gimnazije ministar Udovičić.

Sportska gimnazija je jedna od škola koje imaju najveći broj nagrađenih učenika na konkursima Fonda za mlade talente za učenike srednjih škola koji su postigli uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostarnstvu. U poslednje tri godine iz te škole nagrađeno je 195 učenika. Po Konkursu za školsku 2016. godinu Fond je nagradio 73 učenika Sportske gimnazije u ukupnom iznosu od 3.670.000,00 dinara.

Novi konkurs za rezultate postignte tokom 2017. godine biće raspisan krajem marta ili početkom aprila ove godine i da biće otvoren minimum mesec dana. Po isteku konkursa i objavljivanja rezultata i liste dobitnika nagrada očekuje se isplata nagrada sredinom godine.

Ministar Udovičić, takođe je istakao da svake godine postoji trend povećanja broja dobitnika nagrada Fonda, odnosno učenika koji dobijaju jednokratne nagrade Fonda u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara za postignut rezultat na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Po Konkrusu za nagrađivanje učenika srednjih škola za postignute uspehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima tokom 2016. godine a koji je realizovan tokom 2017. godine nagrađen je rekordan broj učenika srednjih škola, ukupno 1407. Ovaj broj je bio veći za 10% u odnosu na broj nagrađenih učenika iz prethodnog konkursa a ponosni smo na činjenicu da se od 2013. godine broj nagrađenih učenika svake godine povećavao.

 

Top