Ministar Udovičić u poseti Podunavskom okrugu

Konstruktivni razgovori o daljem unapređenju uslova za razvoj sistema sporta kroz razvoj sportske infrastrukture i o još efikasnijoj primeni omladinske politike

U sklopu akcije obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je Smederevsku Palanku i tom prilikom vodio je korisne razgovore sa predstavnicima opštine i Podunavskog okruga o aktuelnoj situaciji u oblasti sporta i omladinske politike.

Ministar Udovičić upoznat je sa potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju u tom delu naše zemlje, a izneti su konkretni predlozi kako da se dodatno unaprede uslovi za bavljenje sportom svih generacija i na svim nivoima, prevashodno kroz razvoj sportske infrastrukture.

“Veoma sam zadovoljan današnjim razgovorima i zahvalan sam predstavnicima opštine Smederevska Palanka i Podunavskog okruga na konstruktivnom pristupu i prepoznavanju potrebe da zajedničkim i sistemskim delovanjem u kontinuitetu poboljšavamo uslove za razvoj celokupnog sistema sporta i još efikasniju primenu omladinske politike. Posebnu pažnju posvetili smo infrastrukturnim projektima poput završetka izgradnje sportske hale kapaciteta 1000-1500 mesta u Smederevskoj Palanci, razgovorima o izgradnji zatvorenog bazena, sale za gimnastiku i borilačke sportove u Smederevu, kao i završetku stadiona FK Smederevo i završetku radova na smeštajnim kapacitetima u tamošnjem sportskom centru“, izjavio je ministar Udovičić.

Takođe, na sastancima je bilo reči i o daljem stvaranju pozitivne perspektive za mlade putem nastavka saradnje kroz Kancelariju za mlade i Fond za mlade talente.

“Srećan sam što stipendijama Fonda za mlade talente pružamo priliku mladima ovog kraja za dalji lični razvoj i uvek ćete moći da računate na našu podršku u svim projektima koji se tiču poboljšanja položaja i perspektive mladih i koji im ukazuju na ispravan i zdrav životni put. U istom smo timu – otvoreno i odgovorno!“, dodao je ministar Udovičić.

 

Top