Ministar Udovičić u poseti Borskom okrugu

Istaknuta važnost kontinuiranog ulaganja u sportsku infrastrukturu  i otvaranja nove perspektive mladih, dodeljena sportska oprema OŠ „Vuk Karadžić“

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije posetio Majdanpek, i razgovarao sa predstavnicima opštine i Borskog okruga o zajedničkom delovanju na unapređenju uslova za razvoj sistema sporta i još efektnije primene omladinske politike.

Tom prilikom, ministar Udovičić pohvalno se izrazio o raznovrsnosti i brojnosti sportskih aktivnosti i projekata kojima se proširuju mogućnosti stanovnika okruga – a naročito mladih – za bavljenje sportom, i naglasio važnost stalnog rada na održavanju te tradicije.

“Kroz podršku lokalnim sportskim organizacijama nastavljamo da promovišemo sport širom Borskog okruga, a daljim razvojem infrastrukture činimo bavljenje sportom dostupnim za sve generacije. U ovom smislu je posebno važno približiti sport najmlađima, jer je on sinonim za zdrav život i afirmiše pozitivne vrednosti. Posebnu važnosti pridali smo razvoju sistema sprota u Kladovu i popularizaciji i održavanje većeg broja sportskih i omladinskih kampova, ali i projektima omladinskih klubova, streljana i drugih sportskih organizacija širom Borskog okruga“, napomenuo je ministar Udovičić.

Tokom dana, dodeljen je i komplet sportske opreme i rekvizita OŠ „Vuk Karadžić“ u Donjem Milanovcu.

Posebno je naglašeno da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da podržava mlade toga kraja kroz stipendije Fonda za mlade talente i podstiče projekte kojima se otvara nova društvena i karijerna perspektiva za omladinu ovoga kraja Srbije.

“Veoma sam ponosan na brojne stipendiste Fonda za mlade talente koji dolaze iz Borskog okruga! Uvek ćemo podržavati postojeće i biti otvoreni ka uvođenju novih aktivnosti s ciljem da mladima pružimo nove mogućnosti. Nastavljamo da radimo i dalje, otvoreno i odgovorno, jer smo u istom smo timu – i očekujem da ćemo u ovom  smislu imati samo još bolje zajedničke rezultate!“ istakao je ministar Udovičić.

Top