Ministar Udovičić prisustvovao Malom sajmu sporta u Novom Pazaru

U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza opštine Novi Pazar i podršku lokalne samouprave u Novom Pazaru, dana 26. septembra je u tom gradu održan „Mali sajam sporta“.

Svečanom otvaranju „Malog sajma sporta“ prisustvovali su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Saveza Goran Marinković i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Deca predškolskog uzrasta, osnovci i srednjoškolci posmatrali su oko 200 sportista iz  klubova sa teritorije Novog Pazara kako demonstriraju svoje sportsko umeće i veštine u prepunoj sportskoj dvorani „Pendik“ – a zatim i sami priključili i oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci, aikidu i ostalim sportovima.

„Izuzetno je važno da nastavimo sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u Novom Pazaru i širom Srbije, kao i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i potekli. Novi Pazar se ponosi svojim sjajnim atletičarima Amelom Terzić, Elzanom Bibićem, Teodorom Simović, Saimom Murić;  karatistima, biciklistima, košarkašima, odbojkašima, kik bokserima, fudbalerima i svim ostalim sportistima - koji su deci i mladima uzor i svojim uspesima ih motivišu ka krenu njihovim stopama, baveći se nekim od sportova“, rekao je ministar Udovičić na otvaranju Malog sajma sporta.

Ministar Udovičić je zatim posetio OŠ "Stefan Nemanja" u Novom Pazaru koju pohađa 1.150 učenika, gde je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio komplet opreme za fiskulturnu salu ove škole. Komplet se sastoji od dve košarkaške table, dva sigurna gola (konstrukcije obložene specijalnim materijalom u cilju sprečavanja povreda), odbojkaške mreže i 40 lopti za odbojku, košarku, rukomet i fudbal – dodeljenih u sklopu akcije opremanja fiskulturnih sala u Srbiji, koju ovo ministarstvo zajednički sprovodi sa Savezom za školski sport Srbije.

Akcija ima za cilj da 15 % fiskulturnih sala širom Srbije do kraja godine dobije novu sportsku opremu, kako bi se stvorili uslovi da učenici mogu da se bave sportom u skladu sa najsavremenijim standardima.

Prema rečima ministra Udovičića, cilj ove akcije je obezbeđivanje adekvatnih uslova za kvalitetnije časove fizičkog vaspitanja i motivisanje učenika da se svakodnevno bave sportom, što je preduslov zdravog života i razvoja dolazećih generacija.

Top