Ministar Udovičić posetio Vršac i Opovo i školama uručio komplete sportske opreme

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas opštine Vršac i Opovo u okviru svog redovnog obilaska lokalnih samouprava širom Srbije.

I ovom prilikom je lokalnim osnovnim školama i klubovima uručio komplete sportske opreme, a unapređenje omladinske politike i popularizacija sporta u tom delu naše zemlje bile su glavne teme sadržajnih razgovora sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima.

„Nastavljamo otvorenu i odgovornu saradnju kako bismo zajednički realizovali sve ključne ciljeve iz oblasti omladine i sporta, i radimo na daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama, posebno u školskom uzrastu. Razgovali smo i o stvaranju još boljih uslova za razvoj perspektive mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu“, rekao je ministar Udovičić.

Poseta je započeta druženjem sa članovima FK „Partizan“ i Streljačkog  kluba „Uljma“ iz istoimenog mesta, a nastavljena u Osnovnoj školi „Mladost“ u Vršcu, kojoj je ministar uručio komplet vredne opreme za školski sport. 

Tu se upoznao sa velikim brojem mladih sportista iz Odbojkaškog kluba „Banat“.

„Za Vršac se vezuje duga sportska tradicija. Došli smo danas da je podržimo i očuvamo, da ostanete grad sporta i da motivišemo decu da se bave sportom već od prvih školskih dana. Siguran sam da će neki od njih postati vrhunski sportisti i da će jednoga dana predstavljati našu zemlju na velikim takmičenjima“, dodao je ministar.

U Opovu ga je dočekao omladinski pogon FK „Spartanac“ i Atletskog kluba „Spartak“ koje je takođe obradovao novom sportskom opremom. Sa članovima ŽKK „Agro basket“ upoznao se u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Dositej Obradović“, gde je i okončana poseta.

„Razlog moje posete Opovu je želja da se uverim kako funkcionišu lokalni klubovi, kako žive mladi ljudi u manjim sredinama i šta im nedostaje. Bez obzira na to što je jedna od najmanjih opština u Vojvodini, Opovo je iznedrilo puno dobrih košarkaša! I danas je košarka sport kojim se najmlađi u ovom kraju vrlo rado bave i nižu pobede. Na nama je da deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, da im omogućimo da se kroz sistem školskog sporta besplatno uključe u sport i da fiskulturne sale što bolje opremimo“, zaključio je ministar Udovičić.

 

 

Top