Ministar Udovičić posetio učesnike projekta za mlade „Izgradnja mostova za Balkan“

Minstar Udovičić posetio Hemijsko-prehrambenu školu u Beogradu, pohvalio učesnike regionalnog projekta za mlade „Izgradnja mostova za Balkan“ Regionalne kancelarija za saradnju mladih iz Beograda, Skoplja i Sarajeva

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas posetio Hemijsko-prehrambenu školu u Beogradu, u kojoj kroz posebnu edukaciju i tematske radionice deca regiona učestvuju u realizaciji projekta „Izgradnja mostova za Balkan“ u okviru aktivnosti Regionalne kancelarije za saradnju mladih RYCO.

Cilj rada ove nezavisne institucije u regionu zapadnog Balkana je promocija saradnje, tolerancije i duha pomirenja kroz realizaciju projekata i programa koje afirmišu ove tekovine i ljudske vrednosti.

Učenici i profesori Hemijsko-prehrambene škole iz Beograda, zajedno sa svojim vršnjacima i kolegama iz Ekonomsko-pravne srednje škole “Vasil Antevski-Dren“ iz Skoplja i srednje škole “28. juni“ iz Sarajeva već treći put ostvaruju radne posete u njihovim obrazovnim ustanovama od početka novembra ove godine. U regionu se trenutno odvija ili je realizovano 11 projekata čiji su nosioci iz Srbije, a koje je finansirao RYCO.

Tokom druženja sa polaznicima projekta iz Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, ministar Udovičić im je preneo podršku i čestitke na uspesima u zajedničkom radu:  „Srećan sam što se upoznajem sa svima vama, i od danas još ponosniji što Ministarstvo omladine i sporta aktivno doprinosi i podržava rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih. Nema lepšeg i delotvornijeg ambijenta za razvoj saradnje i prijateljskih odnosa od ovog koji stvarate kroz vaše aktivne susrete širom regiona – i unapred se radujem svemu što ćete zajedno postići kroz druženje i rad tokom boravka u Beogradu. Kroz ovaj i slične projekte gradimo mostove između naših sredina za naprednu i bezbrižnu budućnost vaše i dolazećih generacija. Hvala vam od srca na svemu čime ćete doprineti da naš region bude najlepše mesto za vaše odrastanje, druženje i život na svetu – i prenesite naše pozdrave svoj ostaloj deci iz okolnih zemalja koja sličnim projektima grade našu zajedničku budućnost!“ rekao je ministar Udovičić.

                                                                                                                

Top