Ministar Udovičić posetio opštine Titel i Sremski Karlovci

Vođeni korisni razgovori o načinima za poboljšanje uslova za razvoj sistema sporta i efektnijoj primeni omladinske politike, uz druženje sa brojnim mladim sportistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas opštine Titel i Sremski Karlovci, u kojima je imao priliku da obavi niz zanimljivih i korisnih razgovora sa predstavicima opština i sportskim funkcionerima na temu aktivnosti iz domena razvoja sistema sporta i primene omladinske politike u ovom kraju naše zemlje.

Tom prilikom istaknuta je obostrana potreba za definisanjem zajedničkih aktivnosti i sistemskim delovanjem na afirmaciji sporta i njegovih vrednosti u društvu, promociji školskog, rekreativnog i takmičarskog sporta – i obnovi i izgradnji objekata sportske infrastrukture – što bi omogućilo da se uzrasti meštana mogu baviti njime. Vođen je i otvoren razgovor na temu kvaliteta života i mogućnosti za razvoj mladih u kontekstu odgovornog sprovođenja omladinske politike.

Tokom posete Osnovnoj školi “Svetozar Miletić“u Titelu, Ministar Udovičić se upoznao i sa mladim sportistima Ženskog košarkaškog kluba „Titel“- kao i sa 40 dece i 10 seniora Fudbalskog kluba „Borac“ iz Šajkaša – dok se u Sremskim Karlovcima družio sa članicama Ženskog odbojkaškog kluba „Partizan“ i Odbojkaškog kluba i Fudbalskog kluba „Stražilovo““!       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             „Zahvalan sam predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima na praktičnim razgovorima i konkretnim predlozima koji su izneti kako bismo u kontinuitetu unapređivali uslove za razvoj sistema sporta u Titelu i Sremskim Karlovcima, a lakšom i efektnijom primenom omladinske politike – omogućili kvalitetan život i nove perspektive za razvoj ovdašnje omladine. Drago mi je što mogu da primetim da je bavljenje sportom u ovom kraju veoma popularno i u školskom uzrastu, na rekreativnom nivou i da se vodi računa o radu takmičarskih timova. Nastavljamo posvećeno da radimo na realizaciji svih ključnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta – otvoreno i odgovorno - jer smo u istom timu!“, rezimirao je najvažnije utiske svoje posete Titelu i Sremskim Karlovcima Ministar Udovičić.

 

Top