Ministar Udovičić posetio opštine Odžaci i Bač

Razmatrani predlozi za razvoj sporta na svim nivoima i još efikasniju primenu omladinske politike, uručena donacija u sportskoj opremi za školu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio opštine Odžaci i Bač.

Tokom boravka u ovim opštinama, ministar Udovičić je imao priliku da se upozna, obavi korisne razgovore o karijernim i životnim ciljevima i druži na sportskom terenu sa stručnim kadrom i mladim sportistima iz Rukometnog kluba “BSK 2012“ iz Bačkog Brestovca, Fudbalskog kluba „Tekstilac“ iz Odžaka koji ove godine obeležava 100 godina postojanja, i kluba-slavljenika 110-te godišnjice od osnivanja - FK „Tvrđava“ iz Bača. Donacija u sportskoj opremi realizovana je za OŠ „Aleksa Šantić“ iz Bača .

Kroz sadržajne razgovore sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima, Ministar Udovičić je upoznat sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike Vlade Srbije u ovom regionu.

“Izuzetno cenim razgovore koje sam danas obavio sa predstavnicima opština i sportskih organizacija Odžaka i Bača. Iskoristili smo priliku da se neposredno upoznamo sa aktuelnim stanjem i postojećim izazovima u razvoju sistema sporta i primeni omladinske politike u ovom kraju naše zemlje – i dogovorimo načine na koje ćemo pozitivno uticati na stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom – naročito na školskom i rekreativnom nivou. Uz to, istaknuta je i važnost unapređenja stanja sportske infrastrukture – bitne za takmičarski sport i organizaciju sportskih manifestacija – čija tradicija ovde datira sa početka prošlog veka. Impozantna istorija i budućnost nalažu predan rad i saradnju lokalinh organizacija sa sportskim savezima i Ministarstvom u ovoj oblasti. Sa podjednakom pažnjom i predanošću ćemo raditi i na primeni ciljeva omladinske politike Vlade Srbije u ovim opštinama – sa željom da mladima omogućimo da vode sadržajan i zdrav život i ostvare lični i profesionalni napredak po merilima savremenog sveta – čiji su oni stvaraoci. Ostajemo posvećeni ostvarenju svih ključnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta – u istom timu, otvoreno i odgovorno!“, rekao je ministar Udovičić na kraju današnjih poseta opštinama Odžaci i Bač.

 

 

Top