Ministar Udovičić posetio Inđiju i Sremske Karlovce – Zajednički stvaramo sve bolje uslove za bavljenje sportom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je, u okviru svog redovnog godišnjeg obilaska  lokalnih samouprava i sportskih klubova, posetio danas opštine Inđija i Sremske Karlovce i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima opština, sportskih organizacija i mladim sportistima.

„U Inđiji ljudi prepoznaju značaj fizičke aktivnosti na kvalitet života i iz tog razloga ova opština ima veliki sportski potencijal. Mlada taekvondistkinja Lana Komnenić je, pre samo nekoliko dana, postigla sjajan uspeh, postala juniorska vicešampionka Evrope i dokazala da je velika nada srpskog sporta. Ulaganja u sportsku infrastrukturu, popularizaciju sporta i posvećenost preduslovi su za postizanje velikih sportskih dostignuća. Sa mladim sportistima razgovarali smo o izazovima sa kojima se susreću i planovima za dalje aktivnosti, kako bismo nastavili da zajednički radimo na stvaranju sve boljih uslova za bavljenje sportom”, izjavio je ministar Udovičić.

Tokom posete opštini Inđija, ministar je obišao Osnovnu školu „Dr Đorđe Natošević” u Novom Slankamenu. Ova škola jedna je od retkih u kojoj đaci prvaci i oni malo stariji, pored ostalih sportova, mogu besplatno da treniraju i tenis. Učenici ove osnovne škole dobili su komplet sportske opreme, dva gola sa mrežama, dve table sa obručima za košarku, mreže za odbojku i 40 lopti, po 10 za rukomet, odbojku, košarku i fudbal.

Nakon toga posetio je Sremske Karlovce gde je u sportskom kompleksu Dvorska bašta, otvoreno i odgovorno razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, sportskim radnicima i sportistima.

„Nastavićemo sa rekordnim ulaganjima u sistem sporta, sa osnovnim ciljem da sport približimo najmlađima. Sport treba biti sastavni deo odrastanja, školovanja, druženja, svakodnevni izbor svih nas. Povećanjem infrastrukturnih kapaciteta širom Srbije stvaramo bazu koja obećava, jer i najveći šampioni svoje prve sportske korake naprave na igralištu u svom mestu, tu se zavoli sport”, rekao je ministar Udovičić.

Mladim sportistima iz Sremskih Karlovaca su ovom prilikom dodeljeni sportska oprema i rekviziti.

Top