Ministar Udovičić otvorio Šesti međunarodni Sajam sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio Šesti međunarodni Sajam sporta. Sajam sporta pod sloganom „Srbija, zemlja sporta“ održava se u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije od 24. do 26. novembra u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na svečanoj ceremoniji povodom otvaranja gostima su se obratili i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i naši proslavljeni sportisti, Borislava Perić Ranković i Davor Štefanek.

„U godini koja je iza nas, sa ponosom možemo reći da smo još jednom dokazali da smo sportska nacija, da je Srbija zemlja sporta. Postignuti su izuzetni rezultati na međunarodnim i domaćim takmičenjima, naši sportisti su bili na visini zadatka u ovoj godini, i do danas osvojili ukupno 720 medalja. Na 49 međunarodnih takmičenja osvojeno je 38 medalja u olimpijskim i paraolimpisjkim  disciplinama, u pojedinačnim i kolektivnim sportovima.  Zahvaljujući velikim naporima Vlade Republike Srbije, pokazali smo se kao uspešan domaćin velikih sportskih takmičenja, kao što su Evropsko atletsko dvoransko prvenstvo, Evropsko prvenstvo u rvanju za seniore u olimpijskim disciplinama, Svetski kupovi u veslanju, kajaku i kanuu, a 2020. godine predstoje nam. 5. Evropske sportske univerzitetske igre koje će biti održane u Beogradu. Uveren sam da srpski sport ima blistavu budućnost i da ćemo zajedničkim naporima ostvariti uspehe kojima će se ponositi generacije”, rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić je naglasio da je cilj sajma da kroz edukaciju i zabavu motiviše sve, a naročito decu, da se bave sportom, kako rekreativno tako i profesionalno, i da se naglase prave životne vrednosti i mladim ljudima pokaže da vredi naporno raditi, trenirati i davati uvek sve od sebe.

„Mi smo zemlja šampiona i verujem da ćemo imati tri šampionska dana na Sajmu sporta“, istakao je ministar omladine i sporta.

„Očekujemo da ćemo nadmašiti i prošlogodišnji rekord od 60 hiljada posetilaca, jer ovde smo da slavimo srpski sport i da slavimo srpske sportiste”, rekao je Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Na Sajmu sporta 2017, pod nazivom „Srbija, zemlja sporta”, učestvuje 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih granskih sportskih saveza, predstavnici najznačajnih sportskih institucija u našoj zemlji, od Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, Paraolimpijskog i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i najvažnije nacionalne sportske i obrazovne institucije.

Nakon svečanog otvaranja, ministar Udovičić sastao se i sa predsednikom Evropske rukometne federacije Mihailom Vidererom.

Top