Ministar Udovičić i predsednik Međunarodne rukometne federacije na dečijem festivalu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Međunarodne rukometne federacije Hasan Mustafa, prisustvali su dečijem rukometnom festivalu koji je organizovao Rukometni savez Srbije, u sali Zavoda za sport i medicinu sporta na Košutnjaku.

“Drago mi je da mogu da dočekam uvaženog gosta, našeg sportskog prijatelja, predsednika Mustafu. Imali smo veoma uspešnu saradnju 2013. godine tokom Svetskog prvenstva za žene u Srbiji i nadam se da će i ova poseta pomoći rukometu kao sportu sa velikom tradicijom u našoj zemlji”, rekao je ministar Udovičić.

Prvi čovek svetskog rukometa pokazao je zadovoljstvo prikazanom igrom mališana iz 20 beogradskih rukometnih klubova, a naročito prezentacijom rukometa u invalidskim kolicima. Mustafa je naglasio da ja Srbija bila vodeća rukometna sila pre nekoliko decenija.

“Najbolji igrači i treneri su dolazili odavde. Drago mi je da sam ponovo u Srbiji. Imamo veoma dobre odnose sa ministrom Udovičićem, nekadašnjim vrhunskim sportistom, koji je mandat započeo 2013. godine, samo nekoliko dana pre početka Svetskog prvenstva za žene. Drago mi je da radi dobar posao. Tu sam da pomognem, da čujem kakvi su planovi i potrebe rukometa u Srbiji. Međunarodna rukometna federacija je otvoren za saradnju”, rekao je Mustafa.

Predsednika Međunarodne rukometne federacije Hasana Mustafu primiće u ponedeljak predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Top