Ministar Udovičić: Biti mlad čovek znači kreirati sadašnjost i budućnost, a ne biti opterećen prošlošću

Na današnjoj Regionalnoj konferenciji u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“, u okviru projekta „Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske“, prisutnima se obratio i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić.

„Biti mlad čovek znači kreirati sadašnjost i budućnost, a ne biti opterećen prošlošću. Ministarstvo omladine i sporta je sa zadovoljstvom podržalo ovaj projekat. Zalažemo se da mladi budu zastupljeni u svim sektorskim politikama, na svim nivoima vlasti, da aktivno učestvuju u procesima donošenja odluka koji se njih tiču i da se odgovorno odnose prema zajednici čiji su deo“, rekao je ministar Udovičić.

Konferencija, finansijski podržana od strane Evropske komisije, okupila je oko 150 učesnika - predstavnika omladinskih organizacija i organizacija za mlade, državnih institucija, međunarodnih i regionalnih organizacija, mladih i medija iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Severne Makedonije i Turske, i bila odlična prilika da se unapredi saradnja između omladinskih organizacija iz regiona i razmene primeri dobre prakse.

„Potrebno je još mnogo ulaganja, uspostavljanja šire mreže partnerstava i rada da bi se još poboljšao položaj i kvalitet života mladih, pre svega u sferi obrazovanja, zapošljavanja i aktivnog učešća u društvu. Verujem da samo zajedničkim delovanjem svih nas, u čvrstom partnerstvu sa vama mladima, možemo doći do najboljih rezultata kako u Srbiji, tako i u regionu. Imate odgovornost da sami kreirate budućnost, treba da preuzmete inicijativu, da načinite prvi korak, da budete odvažni i verujete u vaše snove“, istakao je Udovičić.

 

Top