Ministar sporta u radnoj poseti Kruševcu i Vrnjačkoj Banji

U radne pohode kroz sportsku Srbiju, upoznavanje sa činjeničnim stanjem na terenu, infrastrukturom, kadrom, masovnosti u oblasti sporta, fizičke kulture i rekreacije ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić započeo je u Lazarevom gradu. Delegaciju ministarstva sporta koju su uz ministra činili državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević ugostila je najpre gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, zatim i gradonačelnik Vrnjačke Banje Boban Đurović. 

U izuzetno konstruktivnim razgovorima, kojima su prisustvovali sportski radnici i eminentni predstavnici sporta Kruševca i Vrnjačke Banje pokrenute su nove inicijative, predstavljeni su planovi i programi razvoja sporta u jednim od najvećih centara Srbije, sportski programi koji nude mešavinu aktivnosti u zatvorenom i na otvorenom sa postojećom logistikom, kao i rad na budućnosti kroz izgradnju novih sportskih objekata.

U sklopu posete Kruševcu, najpre je priređen prijem u kabinetu, potom održan sastanak sa gradskim sportskim savezima, nakon čega je ministar sa saradnicima obišao atletsko – fudbalski stadion „Radomir Mićić Miče“, stadion „Jedinstvo“, kao i lokaciju gde će se graditi nova Hala sportova. Sastanku u kabinetu pored gradonačelnice prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Vladimir Petrović.

Usledio je odlazak u prestonicu lekovitih izvora Srbije, prelepu Vrnjačku Banju u kojoj je ministra Gajića i članove kabineta ministarstva sporta ugostio gradonačelnik Boban Đurović sa saradnicima. Gradonačelnik Đurović je upoznao ministra sa realizovanim projektima i sportskim infrastrukturama kojim raspolaže kraljica banjskog turizma naše zemlje, gde pored četiri zatvorene hale, mnoštvo otvorenih i zatvorenih bazena, olimpijskog bazena, ova opština može da se pohvali i fudbalskim terenom po FIFA standardima. U planu su aktivnosti koje će dodatno obogatiti srpsku oazu i jednu od vodećih banja u Srbiji.

 „Srbija je izvor sportskih talenata, zemlja heroja i sporta, velikih šampiona. Oduvek smo ostavljali celu planetu bez daha rezultatima na sportskim poprištima širom meridijana. I dalje raspolažemo izuzetnim pojedincima, ali se mora pojačati rad na terenu, stručni kadar mora da očaja, kao i infrastruktura koja je u pozitivnom zamahu. Ključan je povratak jakih sportskih aktivnosti i kolektiva kroz škole, zatim i klubove koji će biti otovreni za srpsku mladost spremnu da postavlja nove rekorde i granice sporta na svetskom nivou. Velik rad, red i disciplina doneće željene rezultate u budućnosti i spremni smo da idemo tim putem“ – ključna je poruka sa prvog radnog sastanka u Srbiji ministra sporta Zorana Gajića.

Top