Ministar sporta posetio Šabac i Loznicu

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić sa članovima kabineta, državnim sekretarom Markom Kešeljom i posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem posetio je gradove Šabac i Loznicu gde se sastao sa gradonačelnicima, predstavnicima opština Koceljeva, Vladimirci, Bogatić, Ljubovija, Mali Zvornik i Krupanj i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Željkom Marjanovićem.

Nakon sastanka u Šapcu gde se razgovaralo o poboljšanju uslova za profesionalni, rekreativni i školski sport, ministar sporta Zoran Gajić i gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišli su Halu sportova ,,Zorka” i kompleks otvorenih bazena.

Ministar Gajić istakao je da je u Šapcu sve odlično organizovano i su zatvoren bazen i kompleks otvorenih bazena, kao i uspešno funkcionisanje Vaterpolo kluba ,,Šabac” primeri dobre prakse koji treba da slede i druge lokalne samouprave.

,,Najbolja lična karta celokupne vertikale rukovodstva sporta u Šapcu su objekti koje sam posetio. U svim delatnostima, naročito u sportu, presudan je ljudski faktor. Od gradonačelnika Pajića i svih ostalih ljudi koji rukovode sportom ovo je pokazatelj uspešnog rada”, kazao je ministar i čestitao gradonačelniku što je hala ,,Zorka” prvi put u vlasništvu grada Šapca.

,,Svima je poznato da je Šabac grad rukometa i u narednom periodu predstoje radovi na renoviranju hale. Očekujemo da hala uskoro zasija punim sjajem, baš kao i bazen”, istakao je ministar Gajić.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović bio je domaćin ministru sporta Zoranu Gajiću, državnom sekretaru Kešelju i posebnom savetniku Bojoviću, koji su zajedno sa načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Marjanovićem i predsednicima opština Ljubovija, Mali Zvornik i Krupanj razgovarali o svim otvorenim pitanjima u sportu i značaju većeg izdvajanja budžetskih sredstava.

„ Došao sam ovde da vam kažem da smo na istoj strani, da lociramo sve probleme i vidimo kako i kom pravcu treba da ide srpski sport. Smernice su sledeće: tretirati sport kao celinu što podrazumeva fizičko vaspitanje u predškolskom i školskom uzrastu, vrhunski sport i rekreaciju, što je važno za zdravlje nacije“ - istakao je ministar Gajić.

Srpski ministar sporta Gajić je ocenio da je važna i odlična saradnja sa Ministarstvom prosvete gde se očekuje da nastava fizičkog vaspitanja u osnovnim školama i velikim klubovima bude prožeta sekcijskim radom u svakoj opštini.

Top