Ministar sporta posetio Osnovnu školu “Siniša Janić” u Vlasotincu i sportske radnike ove opštine

U okviru obeležavanja 100 dana rada nove Vlade Srbije koje je održano u Opštini Lebane, ministar sporta Zoran Gajić sa članovima kabineta - državnim sekretarom Marko Kešeljom, posebnim savetnikom Dejanom Bojovićem i šefom kabineta Jovanom Kneževićem, posetio je i Opštinu Vlasotince gde su se sastali sa predsednikom Opštine Bratislavom Petrovićem. Ministar Gajić je održao sastanak sa predstavnicima Sportskog saveza Opštine Vlasotince, kao i sa predstavnicima lokalnih klubova.

Nakon sastanka sa predstavnicima sporta ove srpske Opštine u Jablaničkom okrugu, ministar Gajić i članovi kabineta Ministarstva sporta družili su sa đacima u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Siniša Janić”, kao i sa mladim sportistima, članovima mlađih selekcija sportskih klubova: OKK (Omladinski košarkaški klub) Vlasotince, Sportsko košarkaško udruženje Vlasina akademija, Odbojkaški klub Vlasina Vlasotince, ženska selekcija. Ovom prilikom ministar Gajić je uručio sportsku opremu koja će pomoći da se još više dece uključi u aktivno bavljenje sportom i fizičkom aktivnošću u ovoj školi i Opštini, jer je od izuzetnog značaja za budućnost i zdravlje naše nacije da se deca što više uključe u sportske aktivnosti i da one budu dostupne svakom detetu u Srbiji i deo njihovog odrastanja.

“Država Srbija veoma vodi računa ne samo o sportskim rezultatima, nego i o fizičkom vaspitanju, koje se ostvaruje u nastavi u osnovnim školama i sve to u sinergiji sa Ministarstvom prosvete. Trudimo se da podstaknemo razvoj školskog sporta, sportskih školskih sekcija i da u saradnji sa lokalnim samoupravama podstičemo rad mlađih selekcija u sportskim klubovima. To je ulaganje u vaspitni proces, ali i zdravlje nacije”, rekao je ministar Gajić.

Top