Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u zvaničnoj poseti Liberiji

Ministar Udovičić se susreo sa ministrom omladine i sporta Vilsonom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je boravio u jednodnevnoj zvaničnoj poseti Liberiji. Tokom radnog boravka u ovoj prijateljskoj državi, prvoj za jednog ministra omladine i sporta naše zemlje od kada su uspostavljeni diplomatski odnosi sa njom, Ministar Udovičić se sastao sa ministrom omladine i sporta Desterom Zogar Vilsonom. Kroz otvoren i konstruktivan razgovor dogovoreno je zaključivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, s ciljem razmene i primene stručnog znanja i iskustava na svim nivoima. Posebna pažnja je posvećena dodati i praktičnom prenošenju primera dobre prakse u vođenju omladinske politike u našoj zemlji, i  razmeni stručnih i tematskih poseta predstavnika omladine u bliskoj budućnosti.

„Veoma zam zahvalan na prilici da posetim ovu prijateljsku državu, sa kojom naši bliski odnosi datiraju još od sredine prošlog veka. Drago mi je da sam, kroz razgovore sa kolegom ministrom omladine i sporta Vilsonom, postigao saglasnost o važnosti potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, kao i uspostavljanju formalnog mehanizma razvoja međudržavnih odnosa na svim nivoima. Siguran sam da će razmena iskustava, stručnih i praktičnih znanja iz ovih oblasti – a prvenstveno u smislu razvoja sistema sporta i vođenja omladinske politike – imati višestruko korisne rezultate i otvoriti put za proširenje saradnje i u drugim sferama saradnje naših institucija i organizacija. Siguran sam da ćemo predano raditi u predstojećem periodu na još konkretnijem unapređenju naše saradnje na bileteralnom i multilateralnim nivou,“ istakao je ministar Udovičić.

Radnu posetu državama afričkog kontinenta Ministar Udovičić će okončati sutra u Republici Burundi, u čijem će glavnom privrednom centru – gradu Budžumburu – imati sastanke sa ministarkom omladine, pošte i informatičke tehnologije Evelin Butoi i ministarkom kulture i sporta Pelatom Nidžonkurom.

Top