Ministar omladine i sporta Udovičić razgovarao sa delagacijom Hrvatske

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarao je danas u Palati Srbija sa hrvatskim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem. Hrvatska delegacija predložila je srpskom ministru formiranje zajedničke regionalne lige univerziteta, u kojoj bi učestvovali studentski klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Ministar Udovičić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog posete hrvatskog ministra i naglasio da dve države moraju da jačaju saradnju u sportu i zajedno rešavaju probleme.

„Naš zajednički cilj je da razvijemo univerzitetski sport i vrlo rado ćemo razmotriti inicijativu za osnivanje regonalne lige univerziteta, u kojoj bi trebalo uključiti sve zainteresovane zemlje u regionu. Najbitnije je da u budućnosti uspostavimo saradnju i radimo na usavršavanju postojećih odnosa zajedničkog delovanja. Smatram da je to od velikog značaja, ne samo za Hrvatsku i Srbiju, već za čitav region “, istakao je Udovičić.

Ministar Jovanović je naglasio da je regionalni razvoj sporta prioritet u radu oba ministarstva i da su otvoreni za sve predloge od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

„Moramo raditi sa mladima, ulagati u sportiste i iznaći odgovarajući model za osnivanje lige univerziteta i na taj način jačati odnose dveju zemalja“, zaključio je Jovanović.

Top