Ministar Gajić ugostio predsednika Evropske džudo federacije Dr Lasla Tota

U Palati Srbije održan je sastanak ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića i njegovih najbližih saradnika sa evropskom i srpskom džudo delegacijom koje su predvodili predsednik Evropske džudo unije Dr Laslo Tot i ambasador Republike Srbije u Budimpešti i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.

Džudo savez Srbije kao jedan od najjačih karika Evropske džudo unije gde se posebno ističe sa kadrom u oblasti edukacije sa 11 profesora koji su predavači na visokim školama, a koji su bili vrhunski džudisti, kongres Evropske džudo unije čiji će domaćin biti srpska prestonica i Liga šampiona koja će u decembru biti održana u beogradskoj Areni bili su centralne teme razgovora.

Sastanku su prisustvovali i članovi kabineta Ministarstva sporta državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Uroš Pribićević, šef kabineta Jovan Knežević, kao i dekan FSFV i predsednik Upravnog odbora DžSS Prof. dr Milovan Bratić, Prof. dr Dragan Atanasov, predsednik takmičarske komisije Prof. dr Miroljub  Blagojević i predsednik Upravnog odbora DžSS Šimon Čaba.

“Glavi utisak ovog sastanka je to da je takmičenje koje treba da se održi u decembru i sve aktivnosti oko takmičenja i kongresa jedan početak i deo velikog programa koje Džudo savez Srbije i Evropska džudo unija treba u narednim godinama da napravi kod nas. Posebno mi je interesantno je to da će Srbija u budućnosti biti razvojni centar za ovaj deo Evrope u širenju džudo ideje, metodologije džudoa i svega ostalog progresivnog što priprema Džudo unija Evrope. Mi ćemo kao država i kao Ministarstvo sporta maksimalno pomoći tu ideju, a ovogodišnji performansi koji će biti u decembru su zaista jedan ugaoni kamen, početak jedne lepe priče koja u kontinuitetu treba da pozicionira Srbiju i Džudo savez Srbije i uopšte naš sport kao važan segment u razvoju sporta u Evropi, pa i u svetu. Radujem se početku ostvarenja ideje i zahvalan sam to ću i ja i naše Ministarstvo biti deo ove priče” – rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Predsednik Evropske džudo unije Dr Laslo Tot istakao je da je Srbija izuzetno važna i veoma cenjena u čelnoj instituciji džudoa Starog kontinenta.

“Velika mi je čast što sam imao priliku da se sastanem sa ministrom sporta Republike Srbije i sa čelnim ljudima džudoa u vašoj zemlji. Imamo višegodišnju izuzetnu saradnju sa Džudo savezom Srbije koji je jedan od najjačih saveza u Evropi. Radimo na puno zajedničkih  programa, nisu u pitanju samo pripreme za olimpijske igre već i razvoj džudoa kao sporta u celini. Srbija decenijama gradi džudo sport, oko 50 godina i konstantno je u progresu. Vidimo se u decembru kada ćemo održati kongres Evropske džudo unije, a nakon toga uživati i u izuetnom takmičenju, Ligi šampiona” – zaključio je   Predsednik Evropske džudo unije Dr Laslo Tot.

Takmičenje Liga šampiona okupiće u beogradskoj Štark areni najbolje klubove Evrope, gde je srpski klub Crvena zvezda lider na tabeli.

 

Top