Ministar Gajić se upisao u kljigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića

Knjiga žalosti povodom smrti legende srpskog fudbala Siniše Mihajlovića otvorena je od 10 časova u Muzeju FK Crvena zvezda, a u nju se upisao i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj,  posebni savetnici ministra Dejan Bojović i Dragan Milovanović.

“Sinišu sam prvi put video još 1988. godine kada je došao u Vojvodinu. To je bilo drugo sportsko vreme gde su se fudbaleri i odbojkaši hranili u kultnom Culetovom restoranu u Novom Sadu. Videlo se da je to momak koji ima "to nešto", što mi u sportu često kažemo. Niko još ne ume to da definiše "to nešto", ali ono je ostalo do poslednjeg dana njegovog života, pokazujući borbenost koju je imao na terenu, i van njega. Druga asocijacija na njega mi je to da je on jedan od vrhunskih sportista koji su od juniorskog staža pa do momenta kada su dosegnuli plafon i kao igrač i kao trener, ostali karakterno isti i nisu se promenili. Ostao je isti prema drugovima, porodici, naciji, državi, onima koji su ga voleli i onima koji nisu. Vidimo to i dan danas. Svi uspesi koje je doživeo u karijeri ga nisu promenili, a to se ne sreće svakodnevno u našem poslu i ovoh prilikom bih apelovao na mlade sporte da se ugledaju na Mihu u smislu osobina koje je imao. Svedoci smo da savremena metodologija treninga i prakse govori o slobodnjacima i centaršutevima, ali vaspitna komponenta kako se odnositi prema obavezama koje javna ličnost ima je veoma važna. Svi sportisti su omiljeni među decom, to je bio slučaj i sa Sinišom Mihajlovićem - istakao je ministar sporta Zoran Gajić.

Vrhunac sportske karijere Mihajlovića nije mogao da pokvari, ostao je uvek isti...

- Svima nam je jasno kakva je to bila karijera i šta je sve čovek doživeo. Fudbal je primarni sport na svetu, a doživeti vrhunac u njemu je zaista nešto vam apsolutno daje za pravo da smatrate da ste planetarno uspeli kao ličnost, da ste prepoznatljivi i sve to još više daje na utisku o snazi njegove ličnosti, o kojoj govorim. On nije dozvolio da se promeni u lošem pravcu, zbog toga što je doživeo sportski vrhunac. Humanitarni rad, kao i način na koji je ostao u kontaktu s ljudima iz starijih vremena, sve do poslednjeg dana svog života, govori o njegovoj veličini“ - rekao je ministar Gajić.

Top