Ministar Gajić posetio Opštine Inđija i Stara Pazova

Ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj i posebni savetnik Dejan Bojović posetili su Opštine Inđiju i Staru Pazovu, mesta Bešku i Novu Pazovu, osnovne škole  i sportske klubove gde su se upoznali sa postojećim stanjem sporta i planovima za budućnost. Ministar Gajić ovom prilikom rekao je da je evidentan napredak na polju ulaganja u sportsku infrastrukturu, sportske klubove i sam sport u ovim Opštinama, a samim tim i u zdravlje nacije i istakao važnost stvaranja uslova za bavljenje sportom i da će, u tom smislu, i resorno ministarstvo pružiti adekvatnu podršku.

Ministar je ovom prilikom uručio školama vredne donacije u vidu sportske opreme i rekvizita (lopte, golove, table za koš, mreže za odbojku …).

Poseta ministra sporta Zorana Gajića i članova kabineta počela je u FK Hajduk u Beški, nastavljena je obilaskom OŠ "Braća Grulović" kao i lokacije gde se gradi sportska hala u blizini ove škole. Domaćin delegaciji Ministarstva sporta bio je predsednik Opštine Vladimir Gak i njegovi najbliži saradnici: predsednik Skupštine opštine Đorđe Dimić, zamenik predsednika opštine Milan Končarević, sekretar saveza sportova Ljubomir Kovačević, šef kabineta predsednika opštine Nemanja Milojević, direktor JP Inđija put Marko Gašić, direktor JP Ingas Zoran Milićević, kao i čelnici FK „Hajduk“, predsednik Novica Temunović, sekretar kluba Vladan Vasić i trener Vladimir Božić.

FK „Hajduk“ je fudbalski klub iz Beške. Klub ima 150 članova, uzrasta od pet godina pa sve do seniora. Trenutno se takmiči u Sremskoj ligi, dok im je najveće dostignuće bilo učešće u Vojvođanskoj ligi.

Direktorka OŠ "Braća Grulović" dr Nada Džamić Šepa koju pohađa 388 ulenika zahvalila se ministru Gajiću i istakla da će donirana oprema biti jaka motivacija i poseban imput učenicima koji žive i odrastaju u  digitalnom dobu, da sport uvrste u svoje svakodnevne aktivnosti, bez obzira da li su već članovi nekog od sportskih klubova ili se bave sportom rekreativno.

Usledio je i obilazak OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, kao i Ženski odbojkaški klub "Mladost" čije je sedište u ovoj školi. Predsednik opštine Đorđe Radinović upoznao je ministra Gajića, državnog sekretara Kešelja i posebnog savetnika Bojovića sa svim akcijama na čemu Opština Stara Pazova radi kako bi se povećala masovnost u oblasti fizičke kulture. Delegaciju domaćina uz predsednika činili su i načelnik Opštinske uprave Zoran Uzelac, načelnik za sport i omladinu Velibor Katić, pomoćnik predsednika opštine Nataša Milić Milaš, pomoćnik predsednika opštine Nemanja Stidić, pomoćnik predsednika opštine Vojo Radanović, šef kabineta Irena Uhrid, direktor škole Aleksandra Adamović, kao i stručni tim ŽOK “Mladost”, predsednik kluba Marko Sinđelić i treneri Milan Eraković, Stefan Veselinović i Nataša Stojanović.

Za vreme posete času nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u OŠ „Rastko Nemanjić - Sveti Sava“ koju pohađa 1248 učenika i koja broji 110 zaposlenih, ministar Gajić je ukazao na značaj potrebe što veće fizičke aktivnosti dece školskog uzrasta, na aktivnosti koje ministarstvo sprovodi i koje planira u budućnosti da implementira u školama kako bi se na časovima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja obezbedio pravilan fizički razvoj i formirale zdrave navike svih naših učenika.

Top