Ministar Gajić: “Iz sportskog iskustva može se dobiti mnogo više od pobedničkog rekorda”

Delegacije Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije boravile su u Prijepolju gde je organizovan peti Mali sajam sporta u 2023. godini.

Opština Prijepolje iz koje su potekla velika sportska imena, Vlade Divac, Nemanja Petrić, Ivica Dragutinović, Armin Sinančević, Jovo Caković, Luka Šuljagić dokazala je da će i u budućnosti stasavati neki novi šampioni.

Ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, zajedno sa sekretarom Sportskog saveza Prijepolja Lukom Šuljagićem sastali su se sa predsednikom opštine Dragom Popadićem, zamenicom Samirom Ćosović i većnicima Aleksandrom Vujičićem i Sanelom Dizdarevićem.

Nakon sastanka zajedno su se uputili na plato ispred Doma kulture, gde su predstavnici prijepoljskih klubova prikazivali svoje sportove, a predškolci iz PU "Miša Cvijović" vežbali uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan". 

Predsednik opštine Drago Popadić pozdravio je prisutne:

“ Drago mi je da veliki broj dece odlučuje da se bavi sportom, da je upravo sport proslavio našu Opštinu i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Hvala Ministarstvu sporta i Sportskom savezu Srbije na podršci, pomoći i opremi koju su nam dodelili” - rekao je Popadić.

Ministar sporta Zoran Gajić obratio je okupljenima:

“Sportski dan je prilika da se deca, nastavnici, roditelji, treneri okupe na dan takmičarskog sporta i odličan je način da se pokaže deci koliko zaista može biti zabavno učešće u sportu. Takođe daje deci priliku da pokažu svoje talente pred svojim porodicama i prijateljima. Svaki vid takmičenja poboljšava zdravlje i kondiciju, izgrađuje liderske veštine i veštine timskog rada. Iz sportskog iskustva može se dobiti mnogo više od pobedničkog rekorda, dobar sportski duh je jedna od životnih lekcija koje deca mogu naučiti iz sporta. Sportske aktivnosti čine da deca razumeju i vrednuju dobro sportsko ponašanje, a istovremeno imaju bezbedno i zabavno sportsko iskustvo. Sport nas uči sposobnosti da pobedimo bez likovanja, poštujemo protivnika i sposobnost da graciozno gubimo, da uvek damo sve od sebe i na kraju igre, takmičenja, završimo rukovanjem. Opština Prijepolje je bogata sportskom tradicijom, sjajnim sportistima, ali i podmladkom koji obećava blistavu budućnost u raznim sportskim granama. Videli smo ih na delu, videli smo da su radni, posvećeni i da se sa ogromnom ljubavlju bave svojim sportskim aktivnostima i time su pokazali da su već stasali šampioni, da su sreća i radost naše lepe zemlje Srbije koja u poslednjih deset godina puno ulaže u sport na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Radi se  predano na tome da se iz dana u dan stvore još bolji i veći uslovi sportskog usavršavanja naše mladosti i taj kurs nećemo napuštati”- rekao je ministar Gajić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je deci:

“Mali sajam sporta je još jedan festival dobrote, lepote i pravih životnih vrednosti. Sport nas uči da budemo pošteni, hrabri, istrajni i dosledni ljudi. Sport nas uči da poštujemo i cenimo protivnike, ali da nikad ne damo na sebe i na svoje. Sport nas uči da otkrijemo koliko smo snažni i složni onda kada je najteže i kako jedino zajedno možemo da ostvarimo najveće sportske i sve druge životne uspehe. Sport nas uči da verujemo u sebe i svoje snove. Živimo u vremenu i okolnostima koje su često prevelike i preteške za dečije godine, ali baš zbog toga oni pokazuju da su zreli, pametni i spremni na sve izazove koje nam život postavlja. Kada danas ovde u Prijepolju vidim decu u ovolikom broju, sa ovako dobrom energijom koju nose sa sobom, sa nadom i pozitivnošću koju šire, mogu da budem potpuno smiren i zadovoljan jer znam da naša zemlja Srbija ima zdravu, sigurnu i naprednu budućnost. Budućnost koja će biti po njihovoj meri i koja će biti na ponos generaciji koja stoji iza dece, koja veruje u njih i koja decu podržava na njihovom sportskom i životnom putu - rekao je Štefanek. Deca su imala priliku i da pritaju upravo proslavljene ljude sporta - Gajića, Kešelja i Štefaneka, sve što ih zanima u vezi sporta kako bi sutra u svom životu primenili ove savete i postali veliki šampioni. Sportski savez Srbije doneo je i lopte za osnovne škole u Prijepolju. Još pet Malih sajmova sporta očekuje nas u septembru mesecu, kao i kruna ove sezone Veliki sajam sporta u Beogradu”.

Top