Hvala našim košarkašima, treneru Pešiću, kao i stručnom štabu, vi ste naši heroji!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u predsedništvu naše košarkaše, vicešampione sveta, koji su osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, i tom prilikom poručio da je verovao u uspeh ovog tima i da su oni svojim primerom ujedinili čitavu zemlju.
Prijemu su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, predsednik KSS Predrag Danilović, kao i generalni sekretar KSS Zlatko Bolić.

– Samo želim da im kažem jedno veliko hvala i da je pred njima bila jedna velika odgovornost i da su tu odgovornost pokazali i u trenucima kada niko ne bi verovao u njih. Znam da ćete mi reći da mi ne verujete kada kažem da sam ja verovao, ali zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i energiju, da su pobednici i znao sam da će vratiti svojoj zemlji više od onoga što im je zemlja dala – istakao je predsednik Vučić.

Predsednik je posebno zahvalio Boriši Simoniću koga je nazvao „herojem iz Manile“.

– Ovi momci su uspeli da ujedine celu našu zemlju. Sve naše građane. Ja sam rekao i kapitenu Bogdanoviću, i predsedniku Saveza Daniloviću, i treneru Pešiću, i svim ovim divnim momcima koji su ujedinili i Zvezdu i Partizan, sve prošlo i buduće. Nikada nisam video toliko zvezdinih navijača koji sa oduševljenjem gledaju i Aleksu i Bogdana i Milutinova i Vanju, i toliko partizanovih navijača koji gledaju i Davidovca i Dobrića i Filipa i sve druge – rekao je predsednik Vučić i dodao da sve ovo znači da su reprezentativci sada pod još većim pritiskom te da svi očekuju zlato iz Pariza.

– To je za samo godinu dana i verujem da ćemo da se pripremimo. Želim da zahvalim još jednom svim ovim ljudima, fizioterapeutima, lekarima, celom timu, porodicama ovih momaka, da vam čestitam i da vam kažem da vas cela Srbija mnogo voli – poručio je predsednik.

Top