Finansijska pomoć Ministarstva Beogradskom maratonu

Ministarstvo omladine i sporta pomoći će održavanje predstojećeg 27. Beogradskog maratona sa sedam miliona dinara. Ugovor su danas potpisali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni sekretar Atlestkog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević. 

Udovičić je nakon potpisivanja izjavio da Vlada Srbije prepoznaje značaj ove sportske manifestacije za Beograd i da je zato odlučila da, u skladu sa mogućnostima, pomogne održavanje maratona sa sedam miliona dinara. „Svi znaju koliko je maraton potreban Beogradu i šta on znači za naš grad. Važan je s aspekta edukacije, jer decu i roditelje uči koliko je važno baviti se rekreacijom, a njegov turistički značaj za Beograd je od ogromnog značaja, jer svetu naš grad i zemlju pokazuje u najboljem svetlu“, rekao je ministar omladine i sporta. 

Udovičić je kazao da se u Srbiji 67 odsto građana ne bavi rekreacijom, i istakavši koliko je sport važan za zdrav život, pozvao sve ljude da 27. aprila učestvuju u nekoj od trka na beogradskom maratonu. 

Saša Đorđević zahvalio je Ministarstvu na pomoći koju je pružilo maratonu. „Ovo je prvi put da je novac stigao pre održavanja maratona. To nam pomaže da prebrodimo teškoće s kojima se suočavamo i zato veoma cenimo ovakav odnos Ministarstva. Maraton će i ove godine predstavljati Srbiju i Beograd u najboljem svetlu“, kazao je Đorđević. 

Generalni sekretar Atletskog saveza Slobodan Branković izrazio je zahvalnost Ministarstvu za svu pomoć koju pruža promociji atletike u našoj zemlji, što dovodi do sve boljih rezultata srpskih atletičara. 
Top