Donirana sportska oprema u pet osnovnih škola koje pohađa 3000 učenika i Pionirskom gradu koji poseti 10.000 dece godišnje

Državni sekretari u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i Darko Stanić i pomoćnik ministar za sport Darko Udovičić u prisustvovali su danas javnim časovima fizičkog vaspitanja i uručili sportsku opremu za fiskulturne sale za pet osnovnih škola u Beogradu i Ustanovi za fizičku kulturu - SRC Pionirski grad.

Donirana oprema za svaku školu sastoji se od kompleta golova sa mrežama, koševa i košarkaških tabli, mreža za odbojku i 40 lopti za četiri sporta a dodeljena je Školi za oštećene sa sluhom „Stefan Dečanski“ i OŠ „Petar Petrović Njegoš” na Opštini Savski Venac, OŠ „Drinka Pavlović” na Opštini Stari Grad, OŠ „Karađorđe” na Čukarici i OŠ „Radoje Domanović” na Novom Beogradu, koje pohađa oko 3000 učenika.

Sportski rekviziti su uručeni i Ustanovi za fizičku kulturu - SRC Pionirski grad, čije usluge koristi skoro 10.000 učenika godišnje.

Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa Savezom za školski sport sprovodi akciju donacije kompleta opreme za školske fiskulturne sale u 95 škola u Srbiji, a današnja donacija deo je ove velike akcije koja će se nastaviti za još 84 škole.

Akcija ima za cilj da što više fiskulturnih sala širom Srbije dobije novu sportsku opremu da bi učenici imali uslove za bavljenje sportom u skladu sa najsavremenijim standardima i kako bi se unapredio kvalitet školskog sporta.

 

Top