Delegacija Ujedinjenih Arapskih Emirata u radnoj poseti Republici Srbiji

Tokom posete, emiratska delegacija obišla je Zavod za sport i medicinu sporta, Kuću fudbala u Staroj Pazovi, omladinski Ekološki centar Radulovački u Sremskim Karlovcima, a prisustvovala je i otvaranju Sajma sporta, koristeći priliku da sa različitim sportskim savezima razmeni znanja i informacije od značaja.

Sastanci su upriličeni i sa predstavnicima Antidoping agencije Srbije, kao i Sportskog saveza Srbije, a gosti su pokazali posebno interesovanje za sport za sve, rekreativni, školski i studentski sport, uključivanje žena i osoba sa posebnim potrebama u sport, kao i borbom protiv dopinga u sportu.

Delegacija, koju je predvodio generalni sekretar za omladinu i sport, Ibrahim Abdul Malik Mohamed Ali, na kraju posete sastala se sa delegacijom Ministarstva omladine i sporta, predvođenom pomoćnikom ministra Urošem Zekovićem, kao i delegacijom Olimpijskog komiteta Srbije, u kojoj su bili generalni sekretar Đorđe Višacki i programski direktor Damir Štajner.

Tom prilikom istaknuta je potreba za pravljenjem konkretnog akcionog plana, koji bi sadržao kalendar zajedničkih aktivnosti u oblasti omladine i sporta u narednom periodu.

Top