Delegacija Svetske federacije školskog sporta posetila Ministarstvo sporta Republike Srbije

Ministar sporta u Vladi Republike Serbije Zoran Gajić ugostio je delegaciju Svetske federacije školskog sporta (ISF) koju su činili najviši zvaničnici ove sportske organizacije, predsednik Loran Petrink i generalni sekretar Hrvoje Čustonja. Sastanku su prisustvovali i predsednik Saveza za školski sport Srbije i član UO ISF Željko Tanasković i članovi kabineta ministarstva sporta - državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević.

Savez školskog sporta Srbije (SSSF) datira od 1970. godine kada je osnovan sa ciljem promocije sporta omladine u zemlji. Od tada, organizacija je prešla dug put prolazeći kroz promene i razvoj, ali cilj je uvek bio i ostao da se stvore uslovi koji bi mladima pružili mogućnost da razviju svoj kreativni potencijal u sportu. Od kada je srpski školski savez ušao u ISF porodicu, postao je redovan domaćin takmičenja u kalendaru ISF događaja.

U veoma konstruktivnom razgovoru došlo se do važnih zaključaka vezano za pravce kojim će teći dalji razvoj školskog sporta kako u Srbiji tako i na svetskom nivou. Ministar sporta Gajić i predsednik ISF-a Petrinka potpisali su memorandum o saradnji čiji je cilj dalji razvoj i promocija sporta u školama kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, stvarajući povećanu svest o sportu i dovodeći više mladih u sport od najranijeg uzrasta, a time i bogatiji, potpuniji, kvalitetniji život.

Predsednik ISF-a Petrinka ovom prilikom uručio je specijalnu plaketu zahvalnosti ministru sporta Srbije Zoranu Gajiću. Živopisno izdanje knjige 50 godina srpskog školskog sporta ministru je uručio predsednik Saveza za školski sport Srbije i član UO ISF Željko Tanasković.

Top