Borovčanin: Posao mladim talentima

Radionica pod nazivom „Od njive do trpeze – Karneks“, namenjena svim stipendistima tehnolozima, inženjerima stočarstva, hemičarima, ekolozima, veterinarima i elektro-inženjerima, pružila je priliku da se njih 30 upozna sa procesom rada i načinom poslovanja, ali i predstavi jednoj od najuspešnijih domaćih kompanija, kako bi dobili mogućnost stručne prakse i zaposlenja.

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin je, otvarajući radionicu, podsetio da su stipendisti Fonda naši najbolji studenti i buduća elita Srbije, i da država mora da obezbedi uslove da oni realizuju svoje talente i započnu poslovnu karijeru ili sopstveni biznis.

„Ovakve radionice imaju cilj da stipendistima Fonda, koji imaju prosek ocena veći od 9,5 pruže praktično znanje i veštine, a naša je obaveza da im omogućimo predstavljanje najboljim kompanijama kako bi mogli da dobiju pre svega stručnu praksu i zaposlenje i šansu da nastave karijeru u sistemima koji su uspešni kao što su to i oni bili tokom studija“, istakao je državni sekretar, i objasnio kako država na taj način menja kriterijume na koje neko dolazi do posla, a koji su u prošlosti često bili članstvo, podobnost i poltronstvo.

„Tako počinjemo da vrednujemo rezultate onih najboljih i omogućavamo im da ostanu u zemlji. Tako se sprečava odliv mozgova. Tako se stvara bolja Srbija“, zaključio je Borovčanin.

Tridesetak stipendista su se nakon obilaska proizvodnog pogona upoznali sa celokupnim procesom rada i načinom poslovanja u kompaniji Karneks kroz radionice čije su teme bile održavanje i unapređenje visokog kvaliteta proizvoda, zadovoljavanje potreba potrošača, uvođenje savremenih tehnoloških inovacija, briga o prirodi i ekološki orijentisana proizvodnja, a predavanja su držali i inženjeri tehnologije i stručnjaci iz oblasti marketinga.

Radionicu pod nazivom „Od njive do trpeze – Karneks“, za stipendiste Fonda za mlade talente organizovali su Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa MK grupom i kompanijom Karneks, a uz podršku Beogradske otvorene škole.

Top