Београд домаћин Европског јуниорског првенства у синхроном пливању

Аца Ковачевић, вршилац дужности помоћника министра за спорт, јуче је присуствовао свечаном остварању Европског јуниорског првенства у синхроном пливању. Такмичење се одржава на отвореном базену СЦ Ташмајдан у периоду од 21. до 25. јуна 2017. године. Такмичењу присуствују и званичници са највиших позиција Европске и Светске федерацје водених спортова (ЛЕН и ФИНА).

„Желим да се захвалим свима који су својим радом и великим доприносом омогућили да Београд, град у коме се спорт живи и слави, буде сјајан домаћин свим такмичарима и оправда поверење које нам је указано“, истакао је Аца Ковачевић.

Земље учеснице су: Аустрија, Белорусија, Бугарска, Хрватска, Чешка, Финска, Француска, Немачка, Велика Британија, Грчка, Израел, Италија, Јерменија, Лихтенштајн, Литванија, Холандија, Пољска, Португал, Русија, Сан Марино, Словачка, Шпанија, Швајцарска, Турска, Украјина и Србија.

Ово је такмичење највишег ранга у јуниорској категорији (такмичарке до 18.година)  и одржава се пред Светско сениорско првенство које је у јулу у Будимпешти 2017. године на коме ће учествовати и репрезентација Србије.

Пријављено је учешће 26 екипа, а наш државни тим ће наступати у дисциплинама соло, дубл и тим. Састав репрезентације Србије чине: Јелена Контић, Ива Лукић, Јелена Ивковић, Ирина Јевтовић, Даница Петровић, Нина Шишовић, Јана Почуча, Катраина Лазеревић. Резерве: Сара Милетић, Лана Станковић и Ема Николић.

Такмичење је у организацији Савеза за синхроно пливање Србије и ЛЕН-а (Европске федерације водених спортова), а под покровитељством Министарства oмладине и спорта Републике Србије и Градског секретаријата за спорт и омладину Града Београда.

Top