Beograd domaćin Evropskog juniorskog prvenstva u sinhronom plivanju

Aca Kovačević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport, juče je prisustvovao svečanom ostvaranju Evropskog juniorskog prvenstva u sinhronom plivanju. Takmičenje se održava na otvorenom bazenu SC Tašmajdan u periodu od 21. do 25. juna 2017. godine. Takmičenju prisustvuju i zvaničnici sa najviših pozicija Evropske i Svetske federacje vodenih sportova (LEN i FINA).

„Želim da se zahvalim svima koji su svojim radom i velikim doprinosom omogućili da Beograd, grad u kome se sport živi i slavi, bude sjajan domaćin svim takmičarima i opravda poverenje koje nam je ukazano“, istakao je Aca Kovačević.

Zemlje učesnice su: Austrija, Belorusija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Jermenija, Lihtenštajn, Litvanija, Holandija, Poljska, Portugal, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Srbija.

Ovo je takmičenje najvišeg ranga u juniorskoj kategoriji (takmičarke do 18.godina)  i održava se pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje je u julu u Budimpešti 2017. godine na kome će učestvovati i reprezentacija Srbije.

Prijavljeno je učešće 26 ekipa, a naš državni tim će nastupati u disciplinama solo, dubl i tim. Sastav reprezentacije Srbije čine: Jelena Kontić, Iva Lukić, Jelena Ivković, Irina Jevtović, Danica Petrović, Nina Šišović, Jana Počuča, Katraina Lazerević. Rezerve: Sara Miletić, Lana Stanković i Ema Nikolić.

Takmičenje je u organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Srbije i LEN-a (Evropske federacije vodenih sportova), a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Top