Вести - Октобар 2016

Одржан Национални Еразмус+ информативни дан о могућностима за младе

Датум: 28.10.2016 | Категорија: Омладина,

У оквиру Еразмус+ недеље, коју је Фондација Темпус организовала у периоду од 24.до 28. октобра 2016. године, одржан је Национални информативни дан о омладинској компоненти Еразмус+ програма, 28. октобра 2016. године у Задужбини Илије М. Коларца.

Детаљније

Дипломатски пасоши српским шампионима

Датум: 27.10.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Први потпредседник Владе Републике Србиjе и министар спољних послова Ивица Дачић свечано jе данас уручио дипломатске пасоше осваjачима медаља у индивидуалним спортовима на Oлимпиjским играма у Риjу и Лондону, коjи су тиме постали амбасадори добре воље. Свечаности су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић, као и генерални секретар Oлимпиjског комитета Србиjе Ђорђе Вишацки.

Детаљније

Одржан састанак са ГИЗ евалуаторима у вези са реализацијом пројекта „Подстицање запошљавања младихˮ

Датум: 26.10.2016 | Категорија: Омладина,

У уторак, 25. октобра 2016. године одржан је састанак представника Сектора за омладину са представницима Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) у вези са реализацијом пројекта „Подстицање запошљавања младихˮ, на тему унапређивања система праћења ефеката пројекта.

Детаљније

Резултати Јавног конкурса за развој и спровођење омладинске политике

Датум: 24.10.2016 | Категорија: Омладина, Омладина конкурси,

Министарство омладине и спорта донело је одлуку о додели финансијских средстава за програме и пројекте подршке развоју и спровођењу омладинске политике.

Детаљније

Удовичић на полагању камена темељца за изградњу Научно-технолошког парка Универзитета у Новом Саду

Датум: 23.10.2016 | Категорија: Битне информације, Омладина,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас полагању камена темељца за изградњу Научно-технолошког парка Универзитета у Новом Саду.

Детаљније

Одржана конференцијa „Важност улоге омладинског рада у развоју и препознавању компетенција младих за запошљивост“

Датум: 21.10.2016 | Категорија: Омладина,

НАПОР (Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада) уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије одржала је јуче конференцију под називом ”Важност улоге омладинског рада у развоју и препознавању компетенција младих за запошљивост”. 

Детаљније

Представљени резултати истраживања о могућностима за унапређивање предузетништва младих

Датум: 21.10.2016 | Категорија: Активности, Омладина,

У петак, 21. октобра 2016. године Економски институт из Београда представио је резултате и препоруке истраживања: „Анализа регулаторног оквира предузетништва три најперспективније делатности, са предлогом поједностављења пословања за младе предузетнике”. Истраживање је на захтев Министарства омладине и спорта реализовано у оквиру пројекта ПЕРФОРМ, а уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу и Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

Детаљније

Потписани уговори са 16 јединицa локалне самоуправе

Датум: 20.10.2016 | Категорија: Активности, Омладина,

Локалне самоуправе спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима. Министарство омладине и спорта је, укључујући ово потписивање уговора, до сада финансирало 462 пројеката јединица локалних самоуправа са око 270 милиона динара.

Детаљније

Удовичић на бесплатним лекарским прегледима и моторичким тестирањима за децу у Белој Паланци

Датум: 19.10.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствоваo jeбесплатним лекарским прегледима и моторичким тестирањима за децу у СЦ „Бањица“у Белој Паланци. У хали спортског центра осим бесплатних прегледа одржан je и јавни час  у оквиру програма „Спорт у школе“. Поред министра омладине и спорта догађају је присуствовао и државни секретар за спорт Предраг Перуничић, као и директор Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије Горан Бојовић.

Детаљније

Страница 1 од 3

Архива вести