Зековић: Већа брига о параолимпијским спортовима

„Параолимпијци су својим радом и резултатима доказали да итекако заслужују да имају један такав центар. Захвалио бих граду Зрењанину што је препознао огроман потенцијал центра и на регионалном нивоу. Министарство омладине и спорта ради на повезивању свих субјеката у спорту, националних гранских савеза и локалних самоуправа у циљу изградње спортске инфраструктуре, тако ћемо учинити и у овом случају, и наравно, даћемо нашу пуну подршку овом пројекту”, рекао је помоћник министра за спорт.

Зековић је истакао да, након реконструисане атлетске стазе у Вршцу, очекује да и параолимпијски центар у Зрењанину послужи као добар пример интерсекторске сарадње на ревитализацији спортских објеката.

„Најскупља инфраструктура је она која се не користи и која одумире, а удруженим снагама свих заинтересованих страна, од републичког, преко покрајинског до лакалног нивоа, и уз подршку привреде и спортских савеза, можемо обновити и ставити у функцију објекте попут спорстког центра Партизан и на тај начин створити једну нову вредност од које ће користи имати и спортисти и локална заједница“, казао је Зековић.

Према речима помоћника градоначелника Зрењанина Душка Радишића, план је да пројекат  буде завршен до марта идуће године, а да се са изградњом почне чим се обезбеде средства. По завршетку реконструкције, параолимпијци ће добити врхунске услове за тренинг стрељаштва, пливања, атлетике, као и за припреме у екипним спортовима.

„Не желимо да будемо на терету републичког буџета већ да их обезбедимо из европских фондова за то намењених, а већ у прелиминарним разговорима са суседима из Румуније имамо наговештаја да ће то бити могуће обезбедити“, навео је Радишић.

Имајући у виду близину бање Русанда, као и чињеницу да ће зрењанински центар бити једини те врсте у региону, створиће се оптимални услови да, поред српских, овај центар као базу за своје припреме користе и параолимпијци из иностранства.

Top