Велика победа српске атлетике

„Организација Европског атлетског првенства у дворани је велика победа српског спорта и прилика да се пошаље позитивна слика наше земље у свет. Спорт је још једном отворио врата света Србији и зато је велика одговорност и обавеза државе да помогне, како би та манифестација била организована на највишем нивоу. Влада Републике Србије ће дати пуну подршку Атлетском савезу Србије у организацији шампионата Европе“, рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић након данашњег састанка с делегацијом Атлетског савеза Србије коју су предводили њен председник Веселин Јевросимовић и генерални секретар Слободан Бранковић. 

Министар је рекао да ће Србија овим такмичењем још једном доказати да је изванредан домаћин великих спортских такмичења. „Пред нама су три године напорног рада и то схватамо као огромну обавезу. Ради се на изградњи атлетске дворане и ширењу спортске инфраструктуре, али и популаризацији атлетике како би се што више младих бавило спортом. Ово ће бити највеће такмичење у историји наше атлетике и доказ да се атлетика на велика врата враћа у Србију. Наша земља ће, на најодговорнији и најозбиљнији начин, урадити све да буде одличан домаћин најбољим европским атлетичарима“, казао је Удовичић.

Председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић рекао је да је Београд добио организацију овог такмичења у конкуренцији Турске и Пољске. „Делегација Србије је освојила апсолутну већину, од 17 који су гласали, девет је гласало за Србију, пет за Пољску и три за Турску. Ово је велика победа, не само српског спорта, већ и наше земље. На нама је задатак да покажемо целој Европи и целом свету да смо одлични организатори и, још важније, да смо спортска нација“, рекао је Јевросимовић. 

Према његовим речима, Арена, у којој ће европски шампионат бити организован, испуњава све услове. „Важно нам је и да се заврши атлетска дворана која је неопходна за тренинг наших атлетичара. Желим да захвалим Министарству спорта и Министарству одбране који су показали како два министарства треба да сарађују заједно кад је интерес српског спорта у питању“, изјавио је председник Атлестког савеза Србије.
Top